Sör és örömzene

Palotanegyed Fesztivál
Sör és örömzene

Véget ért az idei Palotanegyed Fesztivál

2014. szeptember 15.

A változatos műfajú, színvonalas koncertek és az izgalmas, különleges játékok mellett a legkiválóbb hazai kézműves sörökkel, finomabbnál finomabb csemegékkel és a borongós, olykor esős őszi idő ellenére is remek hangulattal csábított kicsiket és nagyokat a Múzeumkert és környéke szeptember 12-től 14-ig, a Palotanegyed Fesztivál utolsó hétvégéjén.

A Józsefvárosi Önkormányzat három hónapon át tartó programsorozatának vendégeiként nemcsak számtalan színvonalas koncertnek lehettünk részesei, de igényes színházi és irodalmi programok, bábelőadások, utcazenészek kitűnő produkciói, kiállítások, táncházak, játékok és minden alkalommal fergeteges hangulat is várt bennünket a fesztiválhétvégéken. A kulturális élményeket a szemet gyönyörködtető kézműves termékek között válogatva, illetve az étel- és italstandok körüli gasztronómiai kalandozással tehettük még teljesebbé. Ezekből az élményekből a fesztiválzáró hétvégén is bőségesen jutott kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Bár az időjárás nem kedvezett a szabadtéri programoknak, a kitartó és lelkes fesztiválközönség kedvét még a borongós őszi idő sem tudta elrontani, és ha kellett, akár az esernyők oltalma alól hallgatták végig a produkciókat. A háromnapos sör- és örömzene fesztivál szeptember 12-én délután a Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes koncertjével vette kezdetét a Mikszáth és a Szabó Ervin téren. Őket a Múzeumkertben felállított nagyszínpadon a Tóth Evelin Trió fellépése, majd a Buda Folk Band világzenei koncertje követte.

A péntek estét Ferenczi György és a Rackajam, majd a The Bits Beatles emlékzenekar koncertje koronázta meg, hamísíthatatlan fesztiválhangulatot varázsolva a Múzeumkertbe. Szombaton délelőtt az Óbudai Waldorf Iskola 120 tagú gyerekzenekarának Örvendezzünk! című koncertjével vette kezdetét az aznapi programsorozat, majd Kovács Gémes Julianna és a Keletvarázs repítette messzi tájakra a nézőket a keleti dallamok és táncok segítségével. Délután a Józsefvárosi Cigányzenekar virtuóz zenészeinek páratlan produkcióját láthattuk és hallhattuk, majd a Rézágyúk zenekar rézfúvósainak előadásában tüzes, temperamentumos magyar népzenei dallamok töltötték meg a kertet. Őket a Téka együttes követte a színpadon, akik új, Ritkamagyar című lemezük bemutatókoncertjével örvendeztették meg a közönséget. A szombat esti fesztiválhangulatról a Magyar Vista Social Klub, majd a Józsa Tamás Blues Band gondoskodott. Koncertjüket a rossz idővel és az esővel dacolva is sokan hallgatták.

Vasárnap délelőtt a Buborék együttes játszott a gyermekeknek és szüleiknek, majd a Pravo zenekar lépett színpadra, akik balkáni dallamokkal csábították táncra a közönséget. Őket a Fourtissimo Jazz Orchestra kitűnő zenészeinek koncertje követte, akik pörgős, lendületes saját jazz-rock szerzeményeikkel kápráztatták el a hallgatóságot. A kiváló szervezésnek és a kitartó közönségnek köszönhetően végül az egyre erősödő eső ellenére egyetlen koncert sem maradt el, de a Múzeumkert helyett a Muzikum adott otthont a programoknak. Az új helyszínen elsőként a Bazseva együttes muzsikált, magyar népzenével örvendeztetve meg a közönséget, majd a rockabilly nagyágyúja, a Mystery Gang lépett a Muzikum színpadára, akikhez néhány szám erejéig ezúttal Péterfy Bori is csatlakozott vendégénekesként.

Mindeközben a Múzeumkertben mindkét nap reggeltől estig régi játékok vártak kicsiket és nagyokat, a Szabó Ervin téren pedig utcazenészek produkcióit hallhattuk. A Mikszáth téren és a Reviczky utcában pedig finomabbnál finomabb kézműves söröket kóstolhattunk a Józsefvárosi Sörfesztivál keretében. A világos, barna és vörös sörök mellett találkozhattunk szilvás, meggyes, ribizlis különlegességekkel is. Az ínycsiklandozó illatú kolbászoknak, lángosoknak és kürtőskalácsoknak köszönhetően a szomjunk mellett az étvágyunkat is csillapíthattuk.

  Forrás: jozsefvaros.hu

« vissza