Újabb színfolttal gazdagodik a józsefvárosi sportéletet: június 12-én délelőtt egy tíz pástos vívóterem nyílt meg a Palotanegyedben. A Belvárosi Vívó Sportegyesület által működtetett vívóterem a Józsefvárosi Önkormányzat és a Magyar Vívószövetség támogatásával létesült a Krúdy Gyula utca 3. szám alatt. Az ünnepélyes megnyitón a nemzeti színű szalagot Sára Botond alpolgármester, Csampa Zsolt, a vívószövetség elnöke és Gáborján Rita, az egyesület társelnöke vágta át.
Június 9-én (szombaton) a Teleki tér egy részén, a Szentkirályi és a Reguly Antal utca egy-egy szakaszán, június 10-én (vasárnap) pedig a Teleki tér másik felén, a Kálvária utcában és a Bacsó Béla utcában út-és járdafelületeket takarítanak önjáró takarítógépekkel. A megjelölt időszakokban – legfeljebb két órán keresztül – ezeken a területeken tilos parkolni.
Az önkormányzat felelős gazdálkodásának köszönhetően 3,3 milliárd forintot fordíthat 2018-ban a kerület további fejlesztésekre. Az idén – a tavalyi évhez hasonlóan – a költségvetésből 1 milliárd forint jut társasházak felújítására, amelyet most további 500 millió forinttal egészítenek ki. Mint Sára Botond alpolgármester lapunknak elmondta: jelentős támogatásokban részesülnek a bérlakásban élők is, több bérlakás- és bérház-felújítási program is indult, az erre fordítható keretet a maradványpénzekből 200 millió forinttal bővítették.
Június 4-e a trianoni békediktátum aláírásának évfordulója. E napon – a Nemzeti Összetartozás Napján – arra emlékezünk, hogy bár 98 évvel ezelőtt országunkat szétszabdalták, a magyar nemzet egységes, a határok nem választhatják szét. Józsefváros a Szabó Ervin téren, a Magyar Igazság Kútjánál tartotta ünnepélyes megemlékezését, amelynek vendége Wittner Mária ’56-os szabadságharcos, kerületünk díszpolgára volt, beszédet mondott Sára Botond alpolgármester és műsort adott a Magyar Örökség-díjas Kodály Zoltán Férfikar.
Június 2-án (szombaton) a Dankó utca egy szakaszán, a Fecske utcában, a Szentkirályi utca egy részén, míg június 3-án (vasárnap) az Őr utcában, a Szentkirályi utca és a Reguly Antal utca egy-egy szakaszán út-és járdafelületeket takarítanak önjáró takarítógépekkel. A megjelölt időszakokban – legfeljebb két órán keresztül – ezeken a területeken tilos parkolni.
Május 29-én – lévén a hónap utolsó keddje – ezúttal is megtartották a kerületünk önkormányzata által életre hívott Üzleti Klubot a Horánszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban (H13). Ez alkalommal Egry Attila alpolgármester tájékoztatta a városrészünk kínálta lehetőségekről, a költségvetés helyzetéről, valamint a pályázati lehetőségekről az érdeklődőket, majd Fábián Gida befektetési menedzser, a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. munkatársa mutatta be a társaságuk által kínált befektetési programokat.