Nyissunk a térre!
Idén is meghirdették a Francois Fiedler Gyermekrajz Pályázatot, amelyre rajzokat, festményeket várnak a szervezők Budapesti terek és házak témában, a BUDAPEST100 fesztivál keretében. Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2018. május 5-én, szombaton, 16 órakor a Gutenberg téren kerül sor.
Utolsó állomásához ért március 29-én a Vállalkozz Józsefváros! elnevezésű pályázat, amelyre csaknem száz projekt érkezett. A Horánszky utcai H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ által életre hívott versengés nyolc, döntőbe került résztvevőjét Sára Botond alpolgármester köszöntötte, üdvözölve a kreatív ötleteket, amelyek megvalósulva kerületünket is gazdagíthatják.
A tervek szerint 2019 év végéig megújul a Blaha Lujza tér és környéke – jelentette be Tarlós István, Budapest főpolgármestere és Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere szerda délelőtt a Józsefvárosi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában tartott sajtótájékoztatón.
Társasházi fórumsorozat
Harmadik alkalommal szervezték meg a – Józsefvárosi Önkormányzat által életre hívott – társasházi fórumot március 27-én a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban, melynek célja, hogy közvetlenebb együttműködés alakuljon ki a lakóközösségek közös képviselői, az önkormányzat és a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. között, valamint tájékoztatást adjon az új rendeletekről és szabályozásokról. A rendezvényen Sára Botond alpolgármester is részt vett és beszámolt a fontosabb szabályozásokról.
Bokrétaünneppel összekötött sajtótájékoztatót tartott Nagy Anna, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány kuratóriumi elnöke az Egyszülős családok világnapján az Üllői út 30. szám alatti, hamarosan megnyíló Egyszülős Központban. Az állami segítséggel létrehozott civil intézményben szakemberek várják majd a gyermeküket egyedül nevelőket, akik mobil irodaként is használhatják a közösségi teret, emellett játszóház és kávézó is üzemel majd a központban. Józsefváros önkormányzata az intézmény felújításához mintegy 11,5 millió forinttal járult hozzá.
A Horváth Mihály téren szerda este tartotta meg Józsefváros önkormányzata az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepségét. Kocsis Máté beszédében kiemelte: 1848 március idusán olyasvalami történt, ami ma is szilárd alapot nyújt számunkra. „Megtanulhattuk, hogy nemzetünk egységes akarata európai léptékű változásokat okozhat. Megtanulhattuk, hogy a haza minden előtt. Nem kell tehát újat kitalálnunk: hazaszeretet, bátorság és egység, ez az, amire most is szükségünk van” – jelentette ki Józsefváros polgármestere.