1977 karácsonyán mutatta be először a Magyar Televízió a Süsü, a sárkány című televíziós bábjátékot. A 40. életévét taposó Süsü és barátai gyorsan belopták magukat a gyermekek és a gyermeklelkű felnőttek szívébe. A Pollack Mihály téri Rádió- és Televíziótörténeti Kiállítóhely rendhagyó kiállítással készült a jeles alkalomra. A tárlaton megtekinthetők az eredeti Süsü bábok és díszletek, kellékek, hangjátékok és videórészletek a nagysikerű bábjátékból.
Pógyor István keresztyén ifjúsági vezető tiszteletére emléktáblát avattak a Károli Gáspár Református Egyetem Benda Kálmán Bölcsészet- és Társadalomtudományi Szakkollégiuma falán március 8-án. A tavaly megszépült Horánszky utcai épületen – amely korábban a Keresztyén Ifjúsági Egyesület (KIE) székháza volt – az emléktáblát Kocsis Máté Józsefváros polgármestere és Balla Péter, az egyetem rektora közösen leplezte le.
Több mint negyven éve láthatták első ízben a nézők a szeretnivaló egyfejű sárkány, Süsü kalandjaiból készült zenés bábfilm-sorozat első részét; a jubileum alkalmából kiállítás nyílt a Rádió- és Televíziótörténeti Kiállítóhelyen, a Pollack Mihály téren.
Lebontják az alumíniumborítást és felújítják a Blaha Lujza téri Corvin Áruházat. A Józsefvárosi Önkormányzat évek óta szorgalmazza, hogy a magántulajdonban álló, műemléki védettséget élvező épületről kerüljön le az alumíniumborítás. A homlokzatfelújítás – amelyet a magyar állam 300 millió forinttal támogat – azért is időszerű, mert a Fővárosi Közgyűlés 2017 nyarán hozott döntése értelmében az idei év végén megkezdődik a Blaha Lujza tér rekonstrukciója is.
Egészségnapot rendeztek szombaton a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központban, amelyen a szakrendelő teljes palettájával – tizennégy szűréssel – és egyéb kiegészítő programokkal várták a kerületi lakosokat. Az Egészségnap keretében 120 millió forint értékben egészségügyi készülékeket is átadtak, amelynek kapcsán a Józsefvárosban élők egészségbiztonságának növekedését hangsúlyozta Kocsis Máté polgármester.
A H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban rendszeresen megtartott Józsefvárosi Üzleti Klub február 27-ei rendezvényén Sára Botond alpolgármester Józsefváros idei költségvetéséről, a kerületi fejlesztésekről, egészségbiztonságról és a további megújítását célzó önkormányzati tervekről is beszámolt. Emellett a résztvevők meghallgathattak egy előadást az aktuálisan bevonható energetikai fejlesztési forrásról és a pályázatok fenntartásáról.