Józsefvárosba látogatott a Nemzeti Tehetség Roadshow: a kerületi általános iskolás gyermekeknek tartott február 27-ei esemény vendége Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes atléta volt. Emellett a szervezők játékos és interaktív standokkal készültek, valamint helyi tehetséges fiatalok is felléptek produkcióikkal. Kocsis Máté polgármester köszöntőjében azt mondta a gyerekeknek: higgyenek abban, hogy mindannyian tehetségesek valamiben.
Mohácsi busók a télűző hagyományőrzést mutatják be február 22-én, csütörtökön 14 órától Józsefvárosban. Az utcai maszkos felvonulásuk során sokác zenészek is kísérik a busókat.
Lakossági kérdőív
Józsefváros – lépést tartva a globális városinnovációs trendekkel – elindult az okosvárossá válás útján, ezért döntött az okosváros stratégiájának megalkotásáról. Ennek érdekében közvélemény-kutatást is végez, amelynek célja a kerület jövőbeli fejlesztéseinek megalapozása, az érintett helyi szereplők előzetes véleményének és igényeinek felmérése.
Évek óta felfelé ívelő pályán van a turizmus Józsefvárosban éppen úgy, mint fővárosi szinten, ahol a vendégéjszakák száma először haladta meg az évi 10 milliót. Egyre többen érkeznek turisztikai céllal kerületünkbe is: tavaly 400 ezernél is több vendég töltött csaknem egymillió éjszakát városrészünkben – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adataiból. A turisták a folyamatosan szépülő kerületünket megújult közterei, kulturális vonzereje és építészeti öröksége mellett vélhetően az egyre bővülő minőségi szállodakínálat miatt is választják útjuk célpontjaként.
Születése óta a Palotanegyedben él Herczeg Istvánné, aki február 5-én töltötte be kilencvenedik életévét. A mai napig jó egészségnek örvendő Sarolta nénit hétfőn Szilágy Demeter önkormányzati képviselő köszöntötte a kerek évforduló alkalmából.
A nagy múltú, 1850-ben alapított, idén 168. születésnapját ünneplő Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) évente kiosztja díjait, melyeket munkájukban kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakembereknek ítél oda a szervezet elnöksége és elnöke. A 2017-es év díjazottjai között három, Józsefvárost érintő elismerés is átadásra került, amelyeket február 5-én vettek át a kitüntetettek a BKIK Krisztina körúti székházának dísztermében.