Élhető város
A Horánszky utcában található H13 Diák-és Vállalkozásfejlesztési Központ adott otthont a Civilek a Palotanegyedért Egyesület (CaPE) által szervezett, Élhető város címmel meghirdetett lakossági fórumnak. A február 5-én tartott összejövetelen többek között Egry Attila alpolgármester, Hollik István országgyűlési képviselő, Iványi Gyöngyvér főépítész és Szikszai Zsolt, a Rév8 Kft. vezetője tájékoztatták a jelenlévőket a Palotanegyed területén tervezett felújításokról. Perényi László, az idén tízéves CaPE egyesület elnöke köszöntötte a megjelent lakosokat.
Józsefváros önkormányzata az elmúlt években számos intézkedésével igyekezett olyan környezetet teremteni kerületünkben, amelyek nem csak a már meglévő, vagy most induló helyi vállalkozások működését segítik, de ide vonzzák az eddig máshol működő cégeket is. Ebbe a trendbe illeszkedik az a most meghirdetett, kreatív vállalkozási ötleteket váró pályázat is, amelynek első három helyezettje jelentős anyagi, szakmai és technikai támogatást nyerhet álmai megvalósítására Józsefvárosban.
A több évtizede Józsefvárosban élő Koroknay Istvánnét köszöntötték otthonában, aki a közelmúltban töltötte be kilencvenedik életévét. A jó egészségnek örvendő szépkorú hölgyet Egry Attila alpolgármester látogatta és ajándékozta meg a jeles ünnep alkalmából.
Egy év híján fél évszázada már, hogy Bauer Sándor 1969. január 20-án a véleménynyilvánítás legelkeseredettebb és legradikálisabb módját választva benzinnel locsolta le testét és felgyújtotta magát, így fejezve ki tiltakozását a szovjet csapatok magyarországi tartózkodása ellen. Józsefváros önkormányzata halálának évfordulóján, január 23-án koszorúzással emlékezett az ifjú mártírra, amelyen Egry Attila alpolgármester is jelen volt.
Immár 195 éve annak, hogy 1823. január 22-én Kölcsey Ferenc megajándékozott minket a Himnusszal. 1989 óta erre a jeles eseményre emlékezünk ezen a napon, fejet hajtva minden alkotó előtt, aki valamilyen módon gazdagította a magyar kultúra színes palettáját. Kerületünkben Józsefváros önkormányzata nevében Sántha Péterné alpolgármester helyezte el a költő emléktábláján az emlékezés koszorúját.
A Fidesz országos választmánya keddi ülésén döntött a kormánypártok 106 egyéni országgyűlési képviselőjelöltjéről. A budapesti 6. számú – Józsefvárost és Ferencváros egy részét magában foglaló – választókerületben Kocsis Máté józsefvárosi polgármester indul az április 8-ai parlamenti választáson. Az 1. számú – az I. és az V. kerület, valamint a VIII. és IX. kerület egy része – választókerületben Hollik Istvánt jelöli a kormánypárt.