A Sacré Coeur Sophianium Leánygimnázium története
Az 1914 –1948 között a Sacre Coeur Leánygimnáziumnak is otthont adó, a Mikszáth Kálmán tér 1. szám alatti épület történetét meséli el Kohl Éva a Civilek a Palotanegyedért Egyesület felkérésére készült kiadványban. A kötetet a címadó épületben mutatták be, amelyet Szilágyi Demeter, a negyed egyik képviselője méltatott.
Kiállították az első magyar műhold makettjét
A Magyar Nemzeti Múzeum állandó kiállításának részévé vált a Masat-1, az első magyar műhold makettje. A tudománytörténeti tárlatba a műhold mellé emlékérem, emlékbélyeg és boríték is került. Az ünnepségen köszöntötték az Űrmisszió pályázat díjazottjait is.
Folytatódik Józsefváros újjáépítése
622 millió forintos beruházással elindult az Európa Belvárosa Program II. üteme, mellyel folytatódik a józsefvárosi Palotanegyed fejlesztése. A józsefvárosi önkormányzat célja, hogy a városrész újra Budapest egyik legvonzóbb, pezsgő kulturális életű helyszínévé alakítsa. A program most elindult második ütemében az Önkormányzat folytatja az első időszak közterületi fejlesztéseit, 24 társasház, több utca és tér is megújul.
Megkapták megbízásukat az egyéni képviselők
Október 17-én átvette megbízólevelét Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere és a 12 egyéni választókörzetből a VIII. kerületi képviselő-testületbe jutott önkormányzati képviselő.
Elsöprő Fidesz-KDNP győzelem a kerületben
A VIII. kerületi polgármester választást a Fidesz-KDNP jelöltje, dr. Kocsis Máté nyerte, aki a szavazatok 57,17 százalékát szerezte meg, így harmadik alkalommal is ő vezetheti Józsefvárost. Kerületi polgármesterként pedig automatikusan a fővárosi közgyűlés tagja lett. Mind a 12 egyéni választókörzetben a kormánypártok jelöltjei győztek.
Hetvenöt éve a kerületben lakik
Ida néni 75 éve lakik Józsefvárosban, ugyanabban a polgári lakásban. Három gyermeke született, hét unokája és tizenhárom dédunokája van. A család összetartó, gyakran látogatják meg Ida nénit, aki a közelmúltban töltötte be századik életévét. Születésnapja alkalmából Egry Attila alpolgármester otthonában köszöntötte fel.