A Józsefvárosi Önkormányzat képviselő-testülete 2017. július 24. és augusztus 4. között igazgatási szünetet rendelt el – tájékoztatott Danada-Rimán Edina jegyző. A szünet ideje alatt a Polgármesteri Hivatal ügyeletet tart.
Gazdaságélénkítés és munkahelyteremtés Budapesten címmel rendezett kerekasztal-beszélgetést a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány. A 28. Bálványosi Szabadegyetem keretében rendezett fórumon részt vett Egry Attila alpolgármester, a Palotanegyed önkormányzati képviselője, aki a meghívott előadókkal együtt a főváros és a kerületek fejlődése és a gazdaságfejlesztés eredményei mellett szót ejtett a Belső-Józsefvárosban történt pozitív változásokról is.
Az önkormányzat és a VIII. kerületi Rendőrkapitányság együttműködésének köszönhetően megnyílt Józsefváros harmadik körzeti megbízotti (KMB) irodája a Gutenberg téren. A Palotanegyedben kialakított rendőrségi létesítményben két rendőr áll a lakosok szolgálatára.
Semmelweis Ignác születésének napjához, július elsejéhez kapcsolódva ünnepeljük A magyar egészségügy napját. Józsefvárosban is megemlékeztek az anyák megmentőjéről: a Semmelweis Egyetem ünnepségén az önkormányzat nevében Zentai Oszkár, az Emberi Erőforrás Bizottság elnöke koszorúzta meg Semmelweis Ignác szobrát.
Óriási változáson ment keresztül az elmúlt szűk évtizedben a józsefvárosi Palotanegyed is. Ezt a megújulást – vagy inkább nevezzük újjászületésnek – dokumentálja és tárja olvasói elé az a nemrégiben megjelent kötet, amelyet június 27-én, kedden mutattak be a Horánszky utcai H13 Diák és Vállakozásfejlesztési Központban. A Civilek a Palotanegyedért Egyesület (CaPE) szervezte eseményen Szilágyi Demeter, a városrész önkormányzati képviselője is részt vett.
A kábítószer ellen folytatott harc elismeréseként Miniszteri Elismerő Oklevelet adományoztak mások mellett a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányságának június 26-án, A kábítószer-ellenes világnapon az Emberi Erőforrás Minisztériuma Tükörtermében. Az oklevelet Molnár Gábor alezredes, Józsefváros rendőrkapitánya vette át Czibere Károlytól, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárától.