Hatodik alkalommal tartotta meg évindító fórumát a Civilek a Palotanegyedért Egyesület (CaPE) január 11-én, melynek során a városrészben működő kulturális intézmények képviselői, valamint helyi vállalkozások vezetői megosztják egymással tapasztalataikat és közösen gondolkodnak a negyed jövőjéről. Az idei évben is a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ adott otthont az eseménynek, melyen Egry Attila alpolgármester, a Palotanegyed önkormányzati képviselője is részt vett.
Fennállásának 125. évfordulója alkalmából rendeztek ünnepélyes emlékműsort a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikáján január 11-én. Az eseményt Dr. Hermann Péter rektorhelyettes nyitotta meg.
A magyar falvak és városok biztonságának megőrzéséért, a Soros-terv és a bevándorlásszervező Soros-szervezetekkel szembeni közös fellépésre vonatkozó felhívást fogadtak el a polgármesterek a Megyei Jogú Városok Szövetsége által szervezett konferencián január 12-én. A Bálna Rendezvényközpontban tartott eseményen a fővárosi kormánypárti kerületek képviseletében felszólalt Józsefváros polgármestere. Kocsis Máté kiemelte: „ma Budapest Európa egyik legbiztonságosabb városa, és a budapestiek a jövőben sem szeretnének terrorfenyegetettségben élni”.
Látványos fejlesztések és a lokálpatriotizmus erősödése jellemezte az elmúlt években a Palotanegyedet. Egry Attila, Józsefváros alpolgármestere és a környék egyik önkormányzati képviselője nem csupán az eddig megvalósult beruházásokról, hanem a jelenlegi projektekről, és a kerület egészét érintő tervekről is beszélt az europabelvarosa.hu-nak. Interjú.
Az Európa Belvárosa Program II. Ütemének keretében kortárs Galérianegyed létrehozásán dolgozik az önkormányzat. Ez tovább erősítené a Palotanegyed szerepét a magyar kulturális életben. Két galéria már megnyitotta kapuit, természetesen mi is ellátogattunk. Képriport.
A Józsefvárosi Önkormányzat képviselő-testülete 2017. december 20. és 2018. január 3. között igazgatási szünetet rendelt el – tájékoztatott Danada-Rimán Edina jegyző. A szünet ideje alatt a Polgármesteri Hivatal ügyeletet tart.