Budapest történetének legnagyobb egészségügyi fejlesztése kezdődik – jelentette be Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára és Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere, a Fidesz budapesti választmányának elnöke szeptember 22-én a Polgárok Házában.
A Magyar Nemzeti Múzeum új kiállítása személyes történeteken, tárgyakon, videóanyagokon keresztül mutatja be napjaink egyik aktuális témáját: a keresztény felekezetek elleni támadásokat. A Kereszt-tűzben – Keresztényüldözés a Közel-Keleten című tárlat célja, hogy megismertesse az okokat, felvázolja a következményeket és rámutasson a helyzet tarthatatlanságára. A kiállítást szeptember 19-én Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára nyitotta meg.
Hat hónapos időszakra – a rendszer tesztelésének okán – okos parkolási rendszer bevezetését szavazta meg a józsefvárosi képviselő-testület szeptemberi ülésén. A tesztüzem a Horánszky utca, a Bókay János utca, a Mária utca és a Kis Stáció utca 20-20 férőhelyét érinti majd.
Június végétől a Népszínház utcában megerősített rendőri jelenléttel találkozhatnak a józsefvárosi lakosok Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere és a Budapesti Rendőrfőkapitányság egyeztetése nyomán.
Józsefvárosban, a Magyar Nemzeti Múzeumban nyílt meg az Ars Sacra Fesztivál. A jövő vasárnapig tartó rendezvénysorozat több mint hatszáz ingyenes művészeti, kulturális programmal várja az érdeklődőket szerte az országban és a határon túl is.
A Művészbarátok Egyesülete és a Kisgrafika Barátok Köre Grafikagyűjtő és Művelődési Egyesület szervezésében megvalósult, ex libriseket és illusztrációkat felvonultató tárlat a hónap végéig tekinthető meg a Horányszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban (H13).