Újraindul Józsefvárosban a Horánszky utcai H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ kezdő vállalkozásokat támogató programja.
Az önkormányzat felújítja a Kortárs Galéria Negyed projektbe kiszemelt ingatlanokat és pályázatot ír ki az ebben létrejövő galériák működtetésére.
Idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Józsefvárosi Önkormányzat által finanszírozott Palotanegyed Fesztivál.
Ötödik alkalommal rendezik meg a Palotanegyed Fesztivált: a július 18-ával kezdődő hétvégén az Etnozene Vigadalmon a népies hangszerelésű, népzenei motívumokat használó zenekarok nyitják a programsorozatot.
Utcai homlokzatok, erkélyek, bejárati kapuk, kapualjak, közös terek, körfolyosók szépültek meg a Gyulai Pál és a Bródy Sándor utca három társasházában
A Levelek Júliának című filmben, a híres veronai erkély kőfalának zugaiba dugdossák a szerelmesek titkos leveleiket. A hiedelem szerint Júlia megtalálja és válaszol rájuk, míg egy nap előkerül egy elfeledett régi üzenet, amely megváltoztatja a sok álmodozó sorsát. Ez csak egy film, azonban – Palotanegyedhez hasonlóan – léteznek még a szép és klasszikus értékek iránt érzékeny közösségek. Az Európa Belvárosa Program (EUB) a környék házainak is esélyt ad, hogy újra dicső fényükben tündökölhessenek.