Hét magyar honfitársunk tette le az állampolgársági esküt és vette át honosítási okiratát Kocsis Mátétól, Józsefváros polgármesterétől szeptember 10-én az Erkel Színházban. Az eskütételt követően – a Határtalan Opera elnevezésű rendezvény keretén belül – a résztvevők Erkel Ferenc Bánk bán előadását tekinthették meg Vidnyánszky Attila rendezésében.
Az Arany János-szobor bronzalakjait és díszeit szeptember 7-én elszállítja a restaurálást végző cég. A szoborcsoport és talapzata átfogó restaurálására a Múzeumkert rekonstrukciójának keretében kerül sor, részletes szakmai terv alapján.
A kerek évfordulójukat ünneplő kerületi házaspároknak ajándékcsomaggal kedveskedik az idei évtől Józsefváros önkormányzata. A Balogh házaspár a közelmúltban ünnepelte házasságkötésük hatvanadik évfordulóját, augusztus 29-én Egry Attila alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője látogatta meg őket Kisfaludy utcai otthonukban.
István királyt megrendíthetetlen hite vezette munkájában, mely nyomán alakja példaként állt a későbbi korok nemzedékei előtt s állhat előttünk most is a független magyar állam szimbólumaként – emelte ki Kocsis Máté polgármester augusztus 20-i beszédében a józsefvárosi Golgota téren. A résztvevők megtekinthették a Szent István misztériumjáték részletét a Turay Ida Színház művészeinek előadásában. Az új kenyeret Michels Antal, a kerületi Szent József templom plébánosa áldotta meg.
l’Istituto Italiano di Cultura di Budapest; dallamos olasz nyelven így hangzik az intézet neve, melynek pontosan 1943. június 21. óta otthont ad a nyolcadik kerületi Bródy Sándor utca 8. alatti palota, egész Józsefváros egyik legimpozánsabb épülete, mely 1865-től 1902-ig közéleti szempontból egyben a legfontosabb is: a Magyar Országgyűlés Képviselőháza volt.
Budapest Főváros Kormányhivatala I-XXII. Kerületi Hivatala kormányablakainak ügyfélfogadási rendje egységesen, 2017. augusztus 1. napjától a Miniszterelnökség döntése következtében módosult.