A Józsefvárosi Önkormányzat elkészítette a Településképi Arculati Kézikönyv és településképi rendelet tervezetét. A Kézikönyv és a rendelet véleményezésében – partnerként – valamennyi érintett és érdeklődő részt vehet. Az Önkormányzat írásban várja a véleményüket és javaslataikat többek között a helyi örökségvédelem, a településkarakter, a közterület, az építészeti részletek és a reklámhordozók témájával kapcsolatban.
Van Józsefvárosban, a Palotanegyedben egy hely, amelynek kapujánál már nyitás előtt sorokban állnak a fiatalok, és naponta többezren fordulnak meg a falai között. Nem egy divatos szórakozóhelyről van szó, hanem a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) Központi Könyvtáráról. Ennek a kultikus helynek a varázsáról, a fővárosi könytárhálózatról, az olvasás jelenéről és jövőjéről, valamint a könyvtárak előtt álló kihívásokról beszélgettünk Dr. Fodor Péterrel, a FSZEK főigazgatójával.
Nem téved, akinek a Pollack Mihály téren sétálva, a Magyar Rádió épületére nézve tájidegen-érzete támad. 1945/48-ig egészen másként festett a környék, hiszen egy szocreál épülettel szegényebb, ugyanakkor egy Ybl-művel gazdagabb volt. A régi Nemzeti Lovardával.
A kerek évfordulójukat ünneplő kerületi házaspároknak ajándékcsomaggal kedveskedik az idei évtől Józsefváros önkormányzata. A Tasnádi házaspár a közelmúltban ünnepelte házasságkötésük ötvenedik évfordulóját, ebből az alkalomból július 25-én Egry Attila alpolgármester, a Palotanegyed önkormányzati képviselője látogatta meg őket Baross utcai otthonukban.
A Palotanegyed az egyik legélhetőbb és legkülönlegesebb része a fővárosnak, ahová érdemes akár a legkisebbekkel is ellátogatni, hogy minél korábban észrevegyék: a múlt emlékei, az építészeti csodák csupán pár lépésre vannak tőlünk. Ezúttal a Bródy Sándor utca 6-ba látogattunk el.
A Fehér Házban fogadták a józsefvárosi Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapatát, amely elnyerte a First Global Challenge nevű nemzetközi robotépítő verseny fődíját július 18-án Washingtonban.