Magyarországon rengeteg tehetséges fiatal van, akik megfelelő segítséggel sikeres hazai és nemzetközi vállalkozásokat hozhatnak létre. Zékány Zoltán, a H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ szakmai igazgatója szerint megéri a fiatalokba befektetni, hiszen ők a jövő gazdaságának motorjai. Interjú.
Németh Lajos képeiből nyílt kiállítás a Párbeszéd Házában. A 91 éves festőművész munkáit június 30-ig tekinthetik meg az érdeklődők munkanapokon 15 és 18 óra között.
Hagyományteremtő céllal, első alkalommal rendezték meg a Bródy-pikniket a Bródy Sándor utca Gutenberg tér felőli szakaszán május 30-án, szombaton. A verklimuzsikától hangos rendezvényen kicsik és nagyok egyaránt színes programokon vehettek részt.
A józsefvárosi lakosok nagyobb biztonsága érdekében az önkormányzat pályázatot ír ki társasházak kamera-rendszerének fejlesztésére. Egy lakóközösség – főbejáratonként – két kamerát igényelhet térítésmentesen, a társasházaknak pénzügyi és műszaki tervet kell benyújtani, és vállalni, hogy 5 évig üzemelteti és fenntartja a rendszert.
RAJZOLJ, PÁLYÁZZ, GYŐZZ!
Friss sorozatunk újabb részében egy olyan épületről lesz szó, mely nem csupán Budapest és a Palotanegyed szempontjából kiemelkedő. A Duna melletti építmény a magyar történelem sorsfordító időszakainak egykori tanúja és olykor helyszíne is volt.