RAJZOLJ, PÁLYÁZZ, GYŐZZ!
Friss sorozatunk újabb részében egy olyan épületről lesz szó, mely nem csupán Budapest és a Palotanegyed szempontjából kiemelkedő. A Duna melletti építmény a magyar történelem sorsfordító időszakainak egykori tanúja és olykor helyszíne is volt.
Hétfőn kezdődött az Európai Ifjúsági Hét elnevezésű programsorozat, amelynek célja, hogy a vállalkozó kedvű fiatalokat elérje és maradásra bírja Magyarországon.
Pályázatot hirdetett Józsefváros önkormányzata a palotanegyedi társasházak belső udvarainak közösségi helyszínként való kialakítására az „Európa Belvárosa Program II. ütem” keretében. A kép illusztráció.
Konzultációra gyűltek össze a Horánszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban a "Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása" című pályázat nyertesei.
Az Európa Belvárosa Program (EUB) II. keretében most három társasház homlokzata vagy belső udvara szépült meg. A munkálatok költségének a felét a társasházak, másik felét (a fővárossal együttműködésben) pályázati úton a józsefvárosi önkormányzat biztosítja.