Sorozatunk újabb részében a húsokat, valamint azok elkészítési módját vesszük górcső alá. A technikák általában univerzálisak a különböző árkategóriájú termékek esetében, azonban a cél az, ha drágább árut is vásárolunk, a tálalás után ne érezzük úgy: ablakon kidobott pénz volt.
Sokkal több fiatalra lenne szükség a szakmában, hogy ne haljon ki ez a hagyományos mesterség – vallja Kulcsár Bence kovácsmester, aki évek óta veri a vasat a Bródy Sándor utcában. Pedig a kovácsolás igenis lehet trendi, amit egy modern kollekcióval szeretne megmutatni a jövőben. Interjú.
Kétnapos felkészítést szerveznek azoknak, akik üzleti tervet szeretnének benyújtani a Budapest Főváros Kormányhivatal Munkaügyi Központ által meghirdetett „Pályázat az álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatásra” című kiírásra. A H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ felhívását itt olvashatja.
Három körben újul meg a Bródy Sándor utca, a munkálatok augusztus elején a Gutenberg tér környékén indulnak meg. Felújítják az útburkolatot, a járdákat, valamint dézsás fákat, padokat is kihelyeznek a környéken.
Az orvosok és kórházak védőszentje nevét viselő józsefvárosi Szent Rókus plébánia altemplomában egy „háromkarélyos kamra” (cella trichora) maradványa található, amely felújításra szorul.
Újraindul Józsefvárosban a Horánszky utcai H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ kezdő vállalkozásokat támogató programja.