A kábítószer ellen folytatott harc elismeréseként Miniszteri Elismerő Oklevelet adományoztak mások mellett a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányságának június 26-án, A kábítószer-ellenes világnapon az Emberi Erőforrás Minisztériuma Tükörtermében. Az oklevelet Molnár Gábor alezredes, Józsefváros rendőrkapitánya vette át Czibere Károlytól, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárától.
További huszonöt térfigyelő kamerával bővül az ország egyik legnagyobb és legmodernebb térfigyelő rendszere – döntött a képviselő-testület június 8-ai ülésén. A Józsefvárosi Önkormányzat lakossági és szakmai egyeztetéseket követően határozott arról, hogy a kerület több pontjára - a Palotanegyedben a Kálvin tér - Baross u. kereszteződésébe - telepít újabb kamerákat.
Letették a Semmelweis Egyetem (SE) Egészségtudományi Kar új épületszárnyának alapkövét június 18-án a Palotanegyedben található Szentkirályi utcában. Az épületben kap majd helyet a hagyományos kínai orvoslási részleg is.
A Blaha Lujza tér felújításáról döntött szerdán a Fővárosi Közgyűlés: a tervek szerint a 1,8 milliárd forintból megvalósuló rekonstrukció kivitelezése a jövő év végén kezdődhet meg és 2019 végére fejeződhet be. A megújítás a Rákóczi úton a Kazinczy utca és a Szentkirályi utca vonalától az Osváth utca vonaláig terjed, rendezik a zöldfelületeket, kiterjesztik a gyalogosfelületeket és új átkelőket is kialakítanak a Rákóczi úton, az aluljárót is felújítják.
Józsefváros önkormányzata elkötelezett a közrend és a közbiztonság javításáért – jelentette ki Kocsis Máté polgármester a június 7-én tartott sajtótájékoztatóján. Ennek újabb lépéseként Józsefváros képviselő-testülete a csütörtöki ülésén a közösségi együttélés további szabályozásáról dönt. A rendelettervezet a 11 ezer józsefvárosi részvételével tartott konzultáció eredményein alapul: a lakosság szigorítást vár az önkormányzattól az üzletek és vendéglátóhelyek nyitvatartása, a közösségi együttélés szabályai és a lakóházak rendjét érintő kérdésekben.
Május utolsó hétvégéje mindig a legkisebbekről szól, ennek apropóján rendezik meg évek óta a Palotanegyedben a Bródy-piknik elnevezésű családi- és gyermeknapot is. Május 27-én a Civilek a Palotanegyedért Egyesület (CaPE) ismét kitett magáért: egészen este tíz óráig változatos programokkal várták a városrész apraja-nagyját.