A farsangi időszak utolsó vasárnapján Erdő Péter bíboros mondott misét a fiatalokkal zsúfolásig megtelt Jézus Szíve Templomban.
Évek óta kedvező hitelekhez juthatnak a kerületi mikrovállalkozások Józsefváros önkormányzata és a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) együttműködésének köszönhetően. Ennek köszönhetően a fiatal és női vállalkozók – bizonyos feltételek mellett – kamatmentes hitelt vehetnek fel – hangsúlyozta Sára Botond, Józsefváros polgármestere.
Az elmúlt években megszokhatták már a Palotanegyed lakói, hogy a Civilek a Palotanegyedért Egyesület (CaPE) szervezésében tartott fórumokon rendszeresen egyeztethetnek kerületünk vezetésével, és szakemberektől tájékozódhatnak a városrészt érintő hírekről, értesülhetnek a már zajló és tervezett felújításokról, beruházásokról.
Az ördög nem alszik, tartja a mondás. Felkészültséggel, odafigyeléssel és előrelátással azonban csökkenthető annak az esélye, hogy az ember bűncselekmény áldozatává váljon. Ennek érdekében a Civilek a Palotanegyedért Egyesület bűnmegelőzési előadást tartott a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban, ahol Tolnay Krisztina címzetes rendőr főtörzszászlós és Dr. Surdy Miklós Gyula ügyvéd, kriminalisztikai szakjogász adott hasznos tippeket, amelyek segítségével a hétköznapokban is megvédhetjük magunkat és szeretteinket egyaránt.
Idén immár tizennyolcadik alkalommal adták a Parma fidei – Hit pajzsa díjat, melyet azok az élő egyházi személyek kaphatnak meg, akik hűen őrizték hitüket és magyarságtudatukat a kommunista diktatúra idején is. A kommunizmus áldozatainak emléknapjához kapcsolódó elismerést és a vele járó vörösréz pajzsot – Madarassy István ötvösművész alkotását – ebben az évben Szabó Ferenc jezsuita szerzetes, költő és író vehette át kerületünkben, a Párbeszéd Házában február 23-án tartott ünnepségen Mádl Dalma asszonytól.
Három évvel ezelőtt indította el az önkormányzat a Világos kapualjak programot. Ennek célja, hogy sötét bejáratok kivilágításával és kapuk felújításával a lakókörnyezet szebbé tétele mellett növeljék a közbiztonságot.