A Gutenberg tér és a Rökk Szilárd utca sarkán álló, az egykori bútorbolt helyén kialakított helyiségekbe a Trefort utcai gyermekorvosi ellátás költözik be. Két különálló helyiséget nyitottak egybe és teljes körűen felújítottak.
Építési munkálatok kezdődnek a Palotanegyedben, amelyek érintik a Krúdy, a Horánszky, a Bródy Sándor és a Mária utca valamint a Lőrinc pap tér forgalmát is. A változások július 4-i héttől lépnek életbe és várhatóan 2017. március 15-ig tartanak.
Semmelweis Ignác születésnapja – július elseje – A magyar egészségügy napja és egyben legnagyobb ünnepe. A Semmelweis Egyetemen is megemlékeztek a névadóról, Józsefváros önkormányzatának nevében Sántha Péterné alpolgármester koszorúzta meg az anyák megmentőjének szobrát.
A Palotanegyedből indult, világhírű festőművész, Francois Fiedler (Fiedler Ferenc) tiszteletére ünnepélyes emléktábla avatást tart a Civilek a Palotanegyedért Egyesület és a Fiedler Art Foundation 2016. 07. 04-én hétfőn 17 órakor a Budapest 1088 Krúdy utca 2. háznál.
Hősök, újítók, felfedezők címmel rendezték meg az idei Múzeumok éjszakáját, amelyen több, a Palotanegyedben található helyszínt is felkereshettek az érdeklődők.
Hősök, újítók, felfedezők címmel rendezik meg az idei Múzeumok éjszakáját. Június 25-én országszerte 400 intézmény 2200 programmal várja a közönséget.