"Szép karácsonyt minden gyermeknek"
Csaknem nyolcvan nagycsaládban élő és hátrányos helyzetű józsefvárosi gyermeknek osztott ki karácsonyi ajándékokat a Civilek a Palotanegyedért Egyesület (CaPE) a H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központban.
Eldőlt, kik kapnak állami támogatást
A fiatalok vállalkozóvá válását segítő - hazai forrásból megvalósuló - program keretében kétszázan kapnak 3-6 millió forint közötti összegű vissza nem térítendő támogatást a közép-magyarországi régióban. A támogató döntésekről szóló értesítéseket pénteken vehették át a nyertesek a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban
Parkolás
Jövő év elejétől ténylegesen ingyenessé válik a parkolás a kerületben a Józsefvárosban állandó bejelentett lakcímmel rendelkező lakosoknak – döntött decemberi ülésén a képviselő-testület. Még a 3000 forintos matrica kezelési költségét sem kell kifizetni, hiszen teljesen elektronikus lesz a nyilvántartás. A jövő évi parkolási hozzájárulások pedig már 2016. február 28-ig érvényesek.
Bővülő kínálat a Gyulai Pál utcában
Egyre népszerűbb a Gyulai Pál utcai termelői piac, ahol friss zöldségek, gyümölcsök, füstölt húsok mellett már különböző tejtermékek, valóban gyümölcsből készült szörpök, lekvárok is kaphatók. Az elmúlt hetekben kétszer annyi – húsz – gazda, termelő kínálja itt portékáját a karácsonyi ünnepekig. Az igénytől függően a Vajda Péter utcai termelői piacon is bővülhet a kínálat.
A Sacré Coeur Sophianium Leánygimnázium története
Az 1914 –1948 között a Sacre Coeur Leánygimnáziumnak is otthont adó, a Mikszáth Kálmán tér 1. szám alatti épület történetét meséli el Kohl Éva a Civilek a Palotanegyedért Egyesület felkérésére készült kiadványban. A kötetet a címadó épületben mutatták be, amelyet Szilágyi Demeter, a negyed egyik képviselője méltatott.
Kiállították az első magyar műhold makettjét
A Magyar Nemzeti Múzeum állandó kiállításának részévé vált a Masat-1, az első magyar műhold makettje. A tudománytörténeti tárlatba a műhold mellé emlékérem, emlékbélyeg és boríték is került. Az ünnepségen köszöntötték az Űrmisszió pályázat díjazottjait is.