Pillanatképek a Palotanegyed Fesztiválról
Továbbra is óriási érdeklődés övezi az egész nyáron át tartó, változatos kulturális programokat kínáló Palotanegyed Fesztivál rendezvényeit. Július első hétvégéjén nemzetközileg is elismert kortárs jazz-zenészekből alakult hazai együttesek léptek színpadra az Építész Udvarban.
Mesével, tánccal, muzsikával
Szent Iván-ünnepéhez és a Múzeumok Éjszakájához kapcsolódva nyílt meg szombaton a Múzeumkertben Józsefváros negyedik nyári fesztiválja. A hétvége programjai a nyári napforduló jegyében a nap, a hold, a csillagok, a föld, a tűz és a szerelem körül forogtak.
Első Józsefvárosi Sörfesztivál
Hétvégén, a Palotanegyed Fesztivál kísérő eseményén, a Józsefvárosi Sörfesztiválon igazi malátakuriózumokat is megízlelhettünk. A három napig tartó rendezvényen a hazai kézműves nedűk mellett, a távol-keletitől az amerikai sörökig képviseltették magukat a világ folyékony kenyerei. A Mikszáth tér és környéke adta az esemény helyszínét, ahol rendeztek söröskorsó-kiállítást is, a gyümölcsös ízek közül pedig kiemelkedő szerepet kapott a meggy.
„A múzeum összeköt”
A május 17–18-án a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Múzeumok Majálisára kilátogatók időutazáson vehettek részt. A bemutatkozó 107 intézmény munkatársai a korhű öltözékek és az interaktív programok segítségével a 19–20. század fordulójára repítették az érdeklődőket. Átadták az „Év múzeuma” és az „Év kiállítása” elismeréseket is.
A nagy kerülettakarítás
Sikeresen zárult Józsefváros Önkormányzata által szervezett „A nagy kerülettakarítás 2014” elnevezésű akció, amely az országos TeSzedd!- mozgalomhoz kapcsolódva valósult meg szombaton. Közel 300 kerületi lakos, idősebbek és fiatalok, diákok szedték a szemetet, helyeztek ki és újítottak fel szemétgyűjtőket. A nap a Mátyás téren közös családi délutánnal zárult, ahol természettudatosságra nevelő játékokat lehetett kipróbálni.
Eső, tudomány, díjak
Az eső ellenére bőven akadtak érdeklődők a Nemzeti Múzeum kertjében a IV. Tudományfesztiválon pénteken is. A rendezvényhez kapcsolódóan tartották meg A Föld napját, a megnyitón többek közt Egry Attila, Józsefváros alpolgármestere is felszólalt, Dr. Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára a hazai természetvédelem érdekében kiemelkedő tevékenységet folytató személyeknek, szervezeteknek adott át elismeréseket.