Vállalkozói Fórum a H13-ban
A vállalkozások környezetében végbement aktuális változásokról tájékoztatta a kerületi vállalkozókat a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban. Az idei adóváltozásokra és az új hitellehetőségekre koncentráló szakmai előadások előtt Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere adott átfogó tájékoztatást a kormányzati és kerületi eredményekről és elképzelésekről.
Dalkincsünkkel ünnepeltünk
Január 22-én országszerte koncertekkel, irodalmi estekkel, díjátadókkal emlékeztek meg a Himnusz születésnapjáról, amelyet 1989 óta A magyar kultúra napjaként tisztelünk. Józsefváros a Párbeszéd Háza gyönyörű jezsuita kápolnájában rendezett ünnepi műsort.
Megszépült a bölcsőde
Új homlokzatot és modern nyílászárókat kapott a Horánszky utca 21. szám alatt található bölcsőde, de korszerűsítették a konyhát is.
Adventi fények Józsefvárosban
Józsefváros adventi koszorújának első gyertyáját december 1-jén, vasárnap este gyújtotta meg Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere és Rogán Antal országgyűlési képviselő. Ezzel kezdetét vette a december 23-áig tartó Múltidéző Kalendárium és Adventi Vásár a Palotanegyedben.
Vállalkozók a kerületért - a kerület a vállalkozókért
Üzleti klubot indított Józsefváros Önkormányzata a Horánszky utcai vállalkozásfejlesztési központjában, a H13-ban. A klubesteket havonta rendezik meg, elsősorban a kerület vállalkozóinak. Az első találkozón Egry Attila, a gazdasági ügyekért felelős józsefvárosi alpolgármester hangsúlyozta, a kerület vezetése a maximálisan kivethetőnél csaknem 20%-kal kevesebb adót ró ki a kerületi vállalkozásokra, támogatva ezzel fejlődésüket. Szűcs Mátyás, a Széchenyi Programiroda fejlesztési tanácsadója pedig az iroda ingyenes szolgáltatásairól beszélt a résztvevőknek a H13-ban.
Márton-napi vigadalom a Múzeumkertben
Büszkeségünk, a Magyar Nemzeti Múzeum az utóbbi időben nem csak a művészetek nagy háza – mondta Sántha Péterné az első Márton-napi Hungarikum Ünnep megnyitóján. Józsefváros alpolgármestere Vas Imre országgyűlési képviselővel együtt verte csapra az első idei budafoki újbort, amelyet bárki ingyen megkóstolhatott. A rendezvényre ellátogatott Rogán Antal és családja is, hogy együtt engedhessék el a Márton-napi lampionokat fényárba borítva ezzel a múzeum kertet.