A Horánszky utcai H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban rendszeresen megtartott Józsefvárosi Üzleti Klubon február 23-án két témában tájékozódhattak az érdeklődők.
Sokszor gondolkodunk arról, hogy mit, hol érdemes vásárolnunk. Nem utolsó szempont az sem, hogy mit enged meg a pénztárcánk egy hétvégi nagy bevásárlás során. A Palotanegyedben működő termelői piac szombat délelőttönként friss árut kínál, elérhető áron.
2015-ben csaknem 355.000 turista látogatott Józsefvárosba, amellyel kerületünk újra a harmadik legtöbb vendéget fogadó település lett Magyarországon – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb felméréséből.
Ma 95 éve született Csehszlovákiában, Kassán a határon túli magyar-francia festőművész, Francois Fiedler. Ennek kapcsán Pozsony belvárosában, a Szárazvám utca 1-ben, a Kun Kelemen Fine Arts galériában nyílt kiállítás a művész Fiedler-galaxis képeiből, amelyet két hónapig tekinthetnek meg az érdeklődők.
Egy lánynak mindig az édesapja az első szerelme és minden séta vele felér egy randevúval. Különösen igaz ez akkor, ha a találkozót a Palotanegyedben szervezik meg. Az egykor úri pompában ragyogó épületek között, vagy éppen a Gschwindt palota mellett andalogva pedig, mi másra gondolhat egy hölgy, mint hogy egy igazi herceg van az oldalán.
Csütörtökön rendezték meg a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban a Magyar Közös Képviselők Egyesülete (MaKKE) és a Józsefvárosi Önkormányzat szervezésében a legújabb szakmai ismereteket nyújtó társasházi programsorozat első előadását.