240 éves Józsefváros
Nincs november Bródy-ősz nélkül. Nem volt ez másként idén sem: november 11-én már harmadik alkalommal rendezte meg hagyományos rendezvényét a Civilek a Palotanegyedért Egyesület, amelynek keretében helytörténeti sétákkal, zenei programokkal és látványos fényfestéssel várták az érdeklődőket több helyszínen a városrészben.
III. Bródy-ősz
Pénteken kezdetét vette a III. Bródy-ősz elnevezésű rendezvény, amellyel a Civilek a Palotanegyedért Egyesület csatlakozott a kerület 240. születésnapját ünneplő programsorozathoz is. A H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban tartott nyitóünnepségen Szilágyi Demeter, a városrész önkormányzati képviselője mondott köszöntőt.
Kerületünk fennállásának 240. évfordulója alkalmából az önkormányzat Józsefváros címerével ellátott ünnepi zászlókat adományoz a kerületi lakóházak részére. A címeres lobogók egy részét kerületünk alpolgármesterei és önkormányzati képviselői adták át a napokban.
Józsefváros adott otthont a rendszeresen megrendezésre kerülő KKVHÁZ elnevezésű programsorozat októberi rendezvényének, amely a "Vállalkozásfejlesztés Budapesten, avagy, mit tehet egy kerület és mit tehetnek a kerületi vállalatok?" címet viselte. A témát fővárosi és kerületi vállalkozók és szakemberek, valamint józsefvárosi intézmények képviselői és Sára Botond alpolgármester vitatták meg, ötletekkel és meglátásaikkal segítve egymás munkáját.
„1956-os hőseink felé érzett tisztelet és gyermekeink iránti felelősség miatt ma is erkölcsi kötelességünk megvédeni Magyarországot, megőrizni a magyar nyelvet, nemzeti kultúránkat és keresztény államunk alapjait. Épp ahogyan ’56-ban” – mondta október 23-ai ünnepi beszédében Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere. Az eső miatt nem a Corvin közben, hanem a mozi előterében megrendezett megemlékezésen Józsefváros együtt hajtott fejet a hősök előtt a szomszédos IX. kerülettel, beszédet mondott Bácskai János, Ferencváros polgármestere is.
Apponyi Geraldine grófnőre, a néhai albán királynéra emlékezik a Magyar Nemzeti Múzeum az Albán Nagykövetséggel együttműködésben létrejött kamara-kiállításával. A kiállítás archív fényképek segítségével mutatja be Geraldine életét, elsősorban az 1938-as tiranai esküvőt állítva középpontba. Ezen kívül feltárja kapcsolatát a Nemzeti Múzeummal, hiszen majd minden életrajz említi, hogy a grófkisasszony rövid ideig a Magyar Nemzeti Múzeumban dolgozott.