Kultúra
A Mindenki Karácsonyfáját idén is az ország számos pontján felállították. A településnevek sora már magában bőven kitöltené ezt az írást, amelyben egy kicsit azt szeretnénk bemutatni, hogy hogyan is kezdődött hazánkban ez a hagyomány, és miként kötődött a Magyar...
A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére.
Valamikor a 80-as végén és a 90-es évek elején Józsefváros volt az igazi bulinegyed, sok-sok legendás zenés underground szórakozóhelynek adott otthont a kerület.
Idén ősszel is érdemes lesz ellátogatni a Magyar Nemzeti Múzeumba! A World Press Photo kiállítás mellett, a Múzeumok Őszi Fesztiválja (MŐF) országos esemény sorozatához kapcsolódóan biztonságos környezetben, színes programokkal várjuk a látogatóinkat.
Szűcs Zsuzsanna iparművész egyedi technológiával, samottos anyagból készít vékony falvastagságú szobrokat. A tárgyak a térbe függesztve- lebegve kelnek életre 2020. szeptember 19-20.-án a Palotanegyen 4 pontján.
Egy színházépítés csiklandós dolog - 183 éve nyílt meg Pest első állandó magyar nyelvű színháza, a későbbi nemzeti színház.
A Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete a Józsefvárosban adományozható kitüntetésekről szóló 40/2020.(VII.16.)önkormányzati rendelet alapján minden évben kitüntetésben részesíti a kiemelkedő érdemeket szerzett személyeket,...
70 év után újra megtekinthetőek François Fiedler, a Palotanegyedből indult festőzseni képei Magyarországon. A Műcsarnok Képpraxisok 2 elnevezésű tárlata február 2-ig tekinthető meg.
Erdélyből származó szekerekből átalakított könyves kocsik várják a vásárlókat Józsefvárosban két helyen is. A Kálvin téren és a Corvin közben is felállított standokon mindössze háromszáz forintért vásárolhatnak igényes és jó állapotú könyveket az arra járók.
Habár már az ókori görögök és rómaiak is elegyítették a bort vízzel, az első valódi, szikvízből, illetve szódából készült fröccsöt valószínűleg Fóton itták meg egy szüreti mulatságon, ahová Jedlik Ányos érkezett egy „ős-szifonnal”. A feltehetően kellemes...

összesen: 54 db | 10 db/oldal

első vissza 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 következő utolsó