Palotanegyedi mindenes
A „Mi iskolánk bajnoka” program keretében eddig kilenc oktatási intézmény tornacsarnoka újult meg. A kezdeményezéshez a józsefvárosi Vörösmarty Mihály Gimnázium is csatlakozott. Az iskola egykori diákja, Cseh László olimpikon a diákokkal közösen avatta fel a megszépült...
Kína egyik legnagyobb gazdasági központjának számító Sanghaj város Changning kerületéből érkezett delegáció Józsefvárosba az elmúlt héten. Az ötfős küldöttséget Sára Botond, Egry Attila és Sántha Péterné alpolgármesterek fogadták. A látogatók célja az volt, hogy...
Ezúttal Fiedler Péter, a Francois Fiedler Foundation elnökének jóvoltából négy festménnyel – a Palotanegyedből indult Fiedler Ferenc alkotásaival – bővült a tárlat, amelynek bemutatóját augusztus 4-én tartották a Magyar Nemzeti Múzeumban.
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján több fővárosi beruházás mellett kitért a Nemzeti Múzeumot és a Palotanegyedet érintő döntésre is.
Hősök, újítók, felfedezők címmel rendezték meg az idei Múzeumok éjszakáját, amelyen több, a Palotanegyedben található helyszínt is felkereshettek az érdeklődők.
Tizenharmadik alkalommal rendezték meg Budapesten a Református Zenei Fesztivált, amelynek egyik látványos programeleme minden évben a Magyar Nemzeti Múzeum lépcsőjén éneklő, ötszáz fős fesztiválkórus szolgálata. Május 28-án az ökumenikus igehirdetéssel egybekötött esemény...
Időutazás számos régi történettel, anekdotával, korabeli pletykákkal tarkítva. Ezt ígéri az a tavasszal megvalósuló kulturális program, amelynek célja, hogy egy kellemes sétával egybekötve bemutassa a valaha kerületünkben élt, emlékezésre méltó hírességeket.
A Józsefvárosi Önkormányzat támogatásával a Mágnásfertály Séták keretében április 23-án ingyenes kultúrtörténeti sétán vehettek részt az érdeklődők a Palotanegyedben. A Szép szerelmek krónikája elnevezésű programon megjelentek betekintést nyerhettek a kerületben...
Az idei évben rendhagyó módon, a több városrészen áthaladó pesti Nagykörút múltját idézte fel a Budapest100 április 16-án és 17-én.
Józsefváros „főutcája” osztozott a kerület sorsában az elmúlt 200 évben. A második világháború előtt a pezsgő kulturális életű városrész központja volt, a kommunizmusban a kerülettel együtt lezüllesztették, majd az elmúlt években ismét a fejlődés útjára lépett.

összesen: 60 db | 10 db/oldal

első vissza 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 következő utolsó