podcast

Mit köszönhetünk Palotanegyed „Révészének”?

2020. november 13.

Mi a közös bennük: 1600 m2 sétáló és 11000 m2 csillapított forgalmú utca, felújított homlokzatok, megújult közterek, elkészült H13?

A Józsefvárosi Rehabilitációs és Városfejlesztési Zártkörűen Működő Részvénytársaság, vagy közismertebb nevén a RÉV8 munkájának eredményeivel kerületszerte találkozhatunk, bár az csak a nagyon figyelmesen szemlélődőknek tűnik fel egy-egy beruházásnál kihelyezett plakát sarkában, hogy készült a RÉV8 közreműködésében az ilyen-olyan pályázat keretében.

A Rév8 Zrt. 1997-ben alakult. A Társaság feladata a kezdetektől a kerületi városrehabilitáció kialakítása, megindítása, Józsefváros fejlesztése. A cég saját szakmai munkájával, 1998 és 2020 között számos stratégiai tervet és városfejlesztési koncepciót készített el, megalapozva a megvalósításra kerülő projekteket. Városrehabilitációs történeti áttekintésünk >>>

Csete Zoltán, a RÉV8 műszaki igazgatója többek között arról is mesélt Sarkadi Péternek, hogy a Palotanegyedben milyen projekteknek voltak a katalizátorai, és milyen fejlesztések várhatóak a jövőben. De emellett még sok-sok érdekességről is szó esik a beszélgetésben. 

« vissza