Ötletes női cégek versenye a H13-ban

Ötletes női cégek versenye a H13-ban

160 millió forint Közép-Kelet-Európa legjobbjainak

2014. március 28.

Egyedülálló régiós versenyt indított útjára Józsefváros vállalkozói inkubátorháza, a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ. A vetélkedő döntőjét – amelyet olyan ötletgazdáknak, startup cégeknek rendeztek, ahol a tulajdonosok vagy az alapítók minimum fele nő – március 24-én tartották a H13-ban. Az öttagú zsűri valamennyi döntőbe jutott elképzelést díjazta.

A hagyományteremtő szándékkal rendezett első közép-kelet-európai női startup versenyre azokat várták, akik a régióból kiindulva termék- vagy szolgáltatás-ötletükkel szeretnék meghódítani a világot. Az előválogatáson hetvenen mérték össze kreativitásukat, a március 24-i döntőbe a legjobb 12 projekt jutott be. A horvát, lengyel, magyar és cseh női startup csapatoknak meggyőzően kellett prezentálni ötleteiket, cégüket az öttagú, szakértőkből és befektetőkből álló zsűrinek, hogy elnyerjék a több mint 160 millió forintos befektetési alap egy részét.

Valamennyi csapat díjat kapott. Az első helyezett egy gyermekek életjeleit mérő plüssmaci lett, melyet a horvát Teddy The Guardian csapata mutatott be. A második helyen a „crash menedzsment” szoftver végzett, ezt a magyar Samebug képviselői készítették, a harmadik helyet egy pontos melltartóméretet megadó applikáció szerezte meg, utóbbit egy horvát csapat alkotta. Az Aquincum Inkubátorház a második helyezett magyar Samebug együttesével és a szintén magyar foglaljorvost.hu oldal készítőivel akar együtt dolgozni. A H13 a magyar Kicsicake képviselőinek hathónapos, míg az ugyancsak magyar VirTailor együttesének egyéves inkubációs programot ajánlott fel.

  Forrás: jozsefvaros.hu

« vissza