A Blaha Lujza tér Józsefvárosban, azon belül a Palotanegyedben található, amely az egyik legforgalmasabb tér Budapesten, a Rákóczi út és a József körút kereszteződésében. Blaha Lujzáról, a 19. század századvégi és az azt követő századeleji híres népszínművésznőről és énekesnőről, a „nemzet csalogányáról” nevezték el 1920-ban, ugyanis a művésznő évtizedekig volt tagja a Nemzeti Színház társulatának, s a közelben, a Rákóczi út és az Erzsébet körút sarkán álló házban lakott. A terület előzőleg a Népszínház utca egy részét alkotta.
Történelmi-művészettörténeti sétát szervez Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár a Központi Könyvtár épületében havonta egyszer, szombaton, délelőtt 11–12 óráig.
Szilveszter alkalmából boldog új évet kívánunk minden kedves olvasónknak!
Bár egy ideje a hóesést nélkülöznünk kell a téli időszakban, az ünnepi fények kárpótolhatnak mindannyiunkat az elmaradt karácsonyi hangulat miatt. Nincs ez másként a Palotanegyedben sem, hiszen évek óta gyönyörködhetünk a Szabó Ervin tér környékén a téli kivilágításban.
Áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánunk minden kedves olvasónknak!
A Horánszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban (H13) tartotta meg hagyománnyá vált karácsonyi ünnepségét a Civilek a Palotanegyedért Egyesület (CaPE), ahol ötven kerületi gyermek ünnepét tették még szebbé ajándékokkal, vidám programokkal.