kép: Farkas Balázs

Programajánló

Biztos vagy benne, hogy a múzeumi tárgyaknak nincs varázserejük?

2020. november 19.

A Magyar Nemzeti Múzeum Tudásközvetítő Főosztálya ezúttal a fantázia birodalmának leghíresebb képviselőit hívja segítségül, hogy a valódi világ igazi tárgyainak hiteles történeteiről mesélhessen.

​Lépj be velünk az online térben most megnyílt Magyar Fantasy Múzeumba, hogy ezúttal a varázslat, a természetfölötti erők nézőpontjából vizsgáld meg a Nemzeti Múzeum tárgyait. A Magyar Fantasy Múzeum fellebbenti a fátylat a vitrinek mögött őrzött mágiáról egy híres varázstárgy és egy múzeumi tárgy párhuzamba állításával. 
Hetente más varázslatos világ tárul elénk, minden nap más-más tárggyal, más-más mágikus univerzum szereplőjével. Ha eddig bárki is úgy gondolta volna, hogy Erkel Ferenc karmesteri pálcájának, II. Ulászló díszpallosának, vagy a Seuso-kincsnek nincs varázsereje, most garantáltan meg fog változni a véleménye!

A kezdeményezéhez  Magyar Nemzeti Múzeum tagintézményeként működő Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyvtár és Adattár is csatlakozott, hiszen  nagyobb számban őriz olyan dokumentumokat és „mágikus” tárgyakat, amelyek közvetlenül kapcsolódnak az alkímiához, a „varázsláshoz”, az ősi és népi hiedelmekhez. A Magyar Fantasy Múzeum virtuális gyűjteményét részben ezekből válogatva, részben távolabbi asszociációk mentén, a múzeum anyagának sokszínűségét reprezentálva választja ki.
RÉSZLETEK A MÚZEUM INSTAGRAM OLDALÁN >>>

 

« vissza