Déri piknik fotó: Sarkadi Péter

Felhívás

Teret adunk: Kérdőív a józsefvárosi parkolásról

2020. november 11.

2021 tavaszától a Józsefvárosi Önkormányzat a kerületi parkolási szabályozás átalakítását tervezi. Ehhez várja a véleményeket november 30-ig.

Józsefvárosban ma körülbelül 11 ezer parkolóhelyre 13 ezer ingyenes lakossági várakozási engedély jut. Olyan szabályozásra van szükség, amely zöldebb: ami elősegíti, hogy a köztereket ne csak parkolásra, hanem közös életünkre is használhatjuk. Olyan szabályozásra van szükség, amely biztonságosabb: ahol sem gyerekeknek, sem felnőtteknek nem kell félniük attól, hogy gyalog vagy biciklivel közlekedjenek a városban parkoló autókat kerülgetve. És olyan szabályozásra van szükség, amely igazságosabb: akármilyen közlekedési módot választ valaki, se méltánytalan előnyt, se méltánytalan hátrányt ne szenvedjen.



A parkolás újraszabályozásának folyamata egy ideje megindult: szakmai koncepció készül szakemberek bevonásával. Most azt kérjük: válaszoljon Ön kérdőívünkre, hogy ez a tudás is hasznosuljon a munkában. A válaszadás teljesen önkéntes és anonim, az adatgyűjtés során személyes adatot nem gyűjtünk.
Az önkormányzat köszöni, hogy válaszaival segíti munkáját!

A kérdőív elérhető és november 30-ig kitölthető ezen a linken >>>

 

« vissza