Újjáépülő Palotanegyed

Véleményezze a kerület parkolási koncepcióját!

2020. november 19.

2021 tavaszától a Józsefvárosi Önkormányzat a kerületi parkolási szabályozás átalakítását tervezi. Ennek szakmai koncepciójáról a véleményeket várják 2020. december 10-éig.

2021 tavaszától a Józsefvárosi Önkormányzat a kerületi parkolási szabályozás átalakítását tervezi. Számos dolog indokolja ezt: ma jóval több parkolási engedély kerül a lakókhoz, mint amennyi szabad parkolóhely rendelkezésre áll - és ez az arány évről évre romlik.
Ráadásul nagy számban foglalják a köztereket roncsautók és használaton kívül álló autók is. A kerületben még a fővárosi átlaghoz képest is alacsony a zöld- és közösségi területek aránya - ez sem fenntartható.

Olyan szabályozásra van szükség, amely zöldebb: ahol a köztereket nem csak parkolásra és parkoló autók kerülgetésére, hanem közös életünkre használhatjuk.
Olyan szabályozásra van szükség, amely biztonságosabb: ahol sem gyerekeknek, sem felnőtteknek nem kell félniük attól, hogy gyalog és biciklivel közlekedjenek a városban.
És olyan szabályozásra van szükség, amely igazságosabb: akármilyen közlekedési módot választ valaki, se méltánytalan előnyt, se méltánytalan hátrányt ne szenvedjen.

A parkolás újraszabályozása a polgármesteri programnak is fontos része volt. Ennek előkészítése egy ideje megindult: szakmai koncepció készül szakemberek bevonásával: ezt bocsátották most vitára, és kérik Önt, hogy VÉLEMÉNYEZZE AZ ITT ELÉRHETŐ TERVEKET.

A véleményeket a reszvetel@jozsefvaros.hu email-címre várják 2020. december 10-éig.

A szabályozás átalakításáról várhatóan a következő hónapokban születik döntés.
Ezt követően széleskörűen tájékoztatják a kerületi lakókat és érintetteket a várható változásokról és kellő türelmi idő után fogják bevezetni azokat.
Az elmúlt egy évben elindult egy folyamat.
Akár a Tolnai Pihenőkertről, akár a Déri Miksa utca közösségi tervezéséről, akár az új biciklisávokról van szó, az vezérelte az önkormányzatot, hogy a szó legszorosabb értelmében teret adjanak a józsefvárosiaknak. Céljuk, hogy a parkolás újraszabályozása is ezt a folyamatot erősítse.

« vissza