Programajánló

’56-os beszélgetéssorozat - Horváth Attila történész a h13-ban

2016. október 13.

Folytatódik az 1956 Józsefvárosban – ott voltunk, láttuk, átéltük című beszélgetéssorozat a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban október 13-án, csütörtökön 17 órakor. Kondor Katalin vendége ezúttal dr. Horváth Attila történész lesz.

A Józsefvárosi Önkormányzat az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján a méltó megemlékezés érdekében színvonalas emlékprogramokat szervez. Az 1956 Józsefvárosban – ott voltunk, láttuk, átéltük című beszélgetéssorozat vendégei az események akkori szereplői, a témát kutató történészek és az azt feldolgozó művészek.

A programsorozat e heti felvonásán dr. Horváth Attila jogász, történész lesz a meghívott vendég. A professzor tiszteletbeli ’56-os, kiterjedt kutatómunkája elismeréseként. Olyan témákat vizsgált, amelyeket kevesen kutattak. Ezekről beszélget vele Kondor Katalin: például a forradalom kitörésének konkrét okairól, miért pont Magyarországon, és miért éppen ebben az időben tört ki a lázadás, a megtorlás mikéntjéről, és arról is, melyek voltak a forradalom vívmányai.

A beszélgetéssorozat utolsó, október 20-i estjén Kozmovszky Edina lesz a beszélgetőpartner, aki 1956. október 23-án a rádiónál beolvasta a diákság 14 pontos követelését. 

A programokon való részvétel ingyenes.

« vissza