Közösséget építünk

Lakossági fórumot rendezett a CaPE

2019. november 24.

Ismét remek hangulatú fórumot szervezett a Civilek a Palotanegyedért Egyesület (CaPE) november 7-én, amelyre a szokásosnál is nagyobb volt az érdeklődés a meghívott vendégek személye miatt.

A kötetlen rendezvényen a jelenlévők megismerhették Pikó Andrást, a kerület új polgármesterét, valamint a megválasztott képviselőket, akik bemutatkozásukat követően hangsúlyozták, hogy nyitottak az együttműködésre és párbeszédre mind a helyi lakosokkal, mind a civil szervezetekkel.

A szervezők ezúttal is kitettek magukért, az egyesület működésének ismertetésén túl pedig több előadással is készültek.

Perényi László, a CaPE elnöke gondolatébresztőként vázolta a jövőre vonatkozó terveiket, továbbá a városrész szempontjából kívánatos irányokat.
Ezzel kapcsolatban bemutatták a jelenleg zajló beruházásokat, valamint azokat a fejlesztéseket, amelyek a közeljövőben hatással lehetnek a helyben lakókra.

Az élhető Palotanegyed koncepcióval kapcsolatban az elnök hangsúlyozta a parkolási problémákat, amellyel kapcsolatban egyetértés mutatkozott abban, hogy egy belvárosi környezetben az emberek igényeit kell preferálni a gépjárművek helyett, illetve a fákat a parkolóhelyek rovására. Számos külföldi példa mutatja, hogy létezik kompromisszumos megoldás, amelyet a helyi sajátosságokra kell szabni - tette hozzá.

Szintén fontos téma volt a közösségi tervezés folyamata, amely kapcsán kiemelték, hogy egy-egy beruházás során már a koncepció kialakításánál be kell vonni az érintetteket a leendő projektekbe.

Fotó: Perényi László/CaPE

« vissza