H13

„Sikeresen Magyarországon!”

2015. május 8.

Hétfőn kezdődött az Európai Ifjúsági Hét elnevezésű programsorozat, amelynek célja, hogy a vállalkozó kedvű fiatalokat elérje és maradásra bírja Magyarországon.

Az országosan több mint húsz helyszínen zajló programsorozat előadásokkal és tanácsadással egybekötött kerekasztal beszélgetésekkel várta az érdeklődőket. A józsefvárosi eseménynek a H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ adott otthont.

 



Az egész napos rendezvény megnyitó beszédében Zékány Zoltán, a H13 szakmai igazgatója ismertette azokat a programokat és lehetőségeket, amelyeket Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ biztosít a támogatottjainak, ezzel is segítve életkezdésüket és helyben maradásukat.

 



Ezt követően tehetséges, szakmájukban sikeres hazai fiatalok osztották meg tapasztalataikat és sikerük titkát a hallgatósággal. Többek között Sárközi Ákos mesterszakács, a Borkonyha, Magyarország egyik Michelin csillagos éttermének a séfje, továbbá Fenyvesi Zoltán kerekesszékes sportoló, valamint Tóth Tamás, az M1 televíziós csatorna meteorológusa is szerepelt a meghívott előadók között. Az ő személyes történetük is arra inspirálta a hallgatóságot, hogy jövőjüket az országhatáron belül képzeljék el.

 



Az előadások mellett a résztvevőknek ingyenes munkajogi, önismereti, önéletrajz és motivációs levél-írási tanácsadást biztosítottak, és bemutatták a nemzetközi képzési és gyakornoki lehetőségeket is.

 

A „Sikeresen Magyarországon!” című program célja, hogy a vállalkozni, terveiket megvalósítani vágyó fiatalok számára elérhető, reális és biztató jövőképet vázoljon hazánkban.


  Forrás: jozsefvaros.hu

« vissza