Kultúra

„Somló mindent visz”

2015. szeptember 14.

Vikker Zsuzsi fényképész fotóiból nyílt kiállítás SOMLÓ – „Isten ittfelejtett kalapja” címmel, a Fiktív Gasztrogalériában szeptember 10-én, csütörtökön.






 A művésznő hét évvel ezelőtt kezdett el komolyabban foglalkozni a fotózással, mellyel kapcsolatban azt vallja: nem a téma érdekes, hanem a hangulat, amikor a képeket megalkotja.




 
  Nyolcadik éve rendez kiállításokat a fióka ART Online Képző- és Iparművészeti Galéria, a csütörtöki alkalom tematikája pedig tökéletesen illik a Horánszky utcai vendéglátóhely új, a gasztro irányába elmozduló koncepciójába – mondta el köszöntőjében Pavlics Tamás galériavezető. Kiemelte, hogy a művésznővel régi az ismeretség és bízik abban, hogy a mai tárlatot újabbak fogják követni a jövőben.
 
 



  A kiállítást ifj. Harrach Péter borász ajánlotta a vendégek figyelmébe, aki hangsúlyozta, hogy a Somlói a legkisebb, ám egyben legszebb borvidék és később – negyedéves bontásban – szeretnék mind a huszonkettőt bemutatni. Ahogyan Harrach fogalmazott: Somló mindent visz. A kiállítás kapcsán felhívta a figyelmet arra, hogy általában szeretik ősszel bemutatni a szőlőhöz kötődő helyszíneket, azonban a metszésnek is sajátos hangulata van, amit a tárlat képei is jól visszaadnak. Vikker Zsuzsi ábrázolásmódja nagyon széleskörű, a kiállított képek romantikus megjelenítése pedig kiválóan illeszkednek a Fiktív Gasztrogaléria meghitt tereibe – tette hozzá.

 



A Somlói borok kóstolásával egybekötött megnyitón az Unplaggedon együttes biztosította a kellemes hangulatot.

 



  A tárlatot november 29-ig tekinthetik meg az érdeklődők, naponta 12 és 24 óra között.

 

« vissza