Kerületi hírek

A kilencvenéves Gizike nénit köszöntötte Szilágyi Demeter

2016. november 10.

Molnár-Szentgyörgyi Károlyné, Gizike néni a Pest megyei Nagykátán született kilencven évvel ezelőtt. A nyolcvanas évek elejéig, vagyis a nyugdíjba vonulásáig gyors-és gépíróként dolgozott. A szépkorú asszonyt, aki jelenleg is boldog házasságban él férjével, Szilágyi Demeter önkormányzati képviselő látogatta meg józsefvárosi otthonában.

Molnár-Szentgyörgyi Károlyné 1926. szeptember 18-án született Nagykátán. Édesapja szabómester volt, akinek korai halála miatt az édesanyja vette át a családfői szerepet. Ruhajavításból, nadrágfelvarrásból, ágyneművarrásból próbálta fenntartani két gyermekét. 

Gizi néni a négy elemi, majd a polgári iskola elvégzése után megszerezte a gyors- és gépíró képesítést, és a Budapesti Elektromos Műveknél vállalt munkát. Később dolgozott a Budapesti, majd az Országos Sporthivatalnál is, az utóbbi volt az utolsó munkahelye nyugdíjazása előtt. Férjével 1949-ben házasodtak össze, a frigyből egy gyermekük született. Ugyanebben az évben költözött a Puskin utcai otthonába, ahol jelenleg is él. Kedvenc időtöltése a rejtvényfejtés és az olvasás, de nagy figyelemmel követi nyomon az aktuális politikai híreket a televízió segítségével.

Gizike nénit, Szilágyi Demeter önkormányzati képviselő látogatta meg és köszöntette fel. „Önkormányzatunk nem fogja elfelejteni a kerületben élő időseket, akikre méltán lehetünk büszkék. Tisztelettel és köszönettel tartozunk nekik” – emelte ki Szilágyi Demeter, majd egy gyönyörű virágcsokorral és egy Orbán Viktor miniszterelnök által dedikált oklevelet nyújtott át az ünnepeltnek.

« vissza