Kerületi hírek

A közrendet zavaró, bosszantó problémákról kéri az önkormányzat a józsefvárosiak véleményét

2017. január 19.

Józsefváros vezetése az elmúlt években sokat dolgozott a kerületiekkel közösen annak érdekében, hogy a lakókörnyezetünk élhetőbb legyen, s az itt élők számára valódi otthont jelentsen. Az intézményi, közterületi és társasházi felújítások mellett kiemelkedően javult a város közbiztonsága. Csökkent a bűnözés, az autólopások száma minimális, és rendre elfogják a drogkereskedőket. Vannak azonban még bőven olyan kisebb, de a közrendet zavaró problémák, amelyek joggal bosszantják a józsefvárosiakat. A problémák alaposabb feltérképezése és a józsefvárosiak javaslatainak megismerése érdekében az önkormányzat januárban konzultációt indít. A kérdőív online már kitölthető és a hónap végéig postán is megkapja minden józsefvárosi választópolgár.

A kerület vezetése a józsefvárosiakkal és a rendőrséggel együttműködve évek óta kiemelten dolgozik a közbiztonság javításán.  Többek között a józsefvárosi piac felszámolásával, az új Teleki téri piac felépítésével, a közterületek rendezésével, a rendőrség fokozott jelenlétével, a polgárőrség újjáalakításával és a közterület-felügyelet létszámának növelésével jelentősen csökkent a bűncselekmények száma, az autólopások száma elenyésző, a rendőrség pedig jelentős eredményeket ért el drogterjesztők elfogásában. Ma már nemcsak a statisztikák mutatják azt, hogy javult Józsefváros közbiztonsága az elmúlt években, hanem az ennél sokkal lényegesebb lakossági visszajelzések is ezt igazolják. A felmérések szerint a kerületben élők is sokkal nagyobb biztonságban érzik magukat és egyre többen költöznének szívesen Józsefvárosba.
 
Vannak azonban még mindig bőven olyan kisebb súlyú, azonban a mindennapokban rendkívül zavaró és a közrendet érintő problémák, amelyek joggal bosszantják a józsefvárosiakat. Az önkormányzat szeretné ezeket a problémákat feltérképezni, megismerni a józsefvárosiak véleményét, és ha szükséges, a helyzet kezelése érdekében új, szigorúbb szabályozást alkotni. Ezért az önkormányzat konzultációt indított, és várja a józsefvárosi választópolgárok javaslatait.
 
A józsefvárosi lakosok a számukra kipostázott konzultációs lapot díjmentesen visszaküldhetik a levéllel kiküldött válaszborítékban, illetve elhelyezhetik azt az e célra kiállított levélgyűjtő dobozokba. A kérdőív kitöltése elektronikus úton is lehetséges a Kerületi konzultáció Józsefvárosért 2017 oldalon. A válaszadás határideje 2017. február 15. A kérdőív anonim, a válaszadás önkéntes jellegű.

A levélgyűjtő dobozok az alábbi helyszíneken találhatók meg:

Helyszín

Cím

Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeleti Ügyosztály

1082 Bp., Német u. 15.

Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Családtámogatási Iroda

1082 Baross u. 66-68.

Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Anyakönyvi Iroda

1082 Bp. Baross u. 63-67.

Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal (TÁMPONT)

1082 Bp. Baross u. 63-67.

Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ székhelyén és telephelyein

1081 Bp., Népszínház u. 22.

1089 Bp., Kőris 35.

1089 Bp., Orczy út 41.

1086 Bp., Magdolna u. 43.

 

Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ

1084 Bp. Auróra u. 22-28.

JGK Zrt. Vagyongazdálkodási Igazgatóság

1084 Bp. Őr u. 8.

JGK Zrt. Parkolási Igazgatóság

1084 Bp. Német u. 17-19.

Új Teleki Téri Piac

1086 Bp. Teleki László tér

JK NZrt. – Kesztyűgyár

1084 Bp. Mátyás tér 15.

JK NZrt. – H13

1085 Bp. Horánszky u. 13.

JK NZrt. – Galéria

1085 Bp. József krt. 68.

BFKH VIII. kerületi Hivatala

1083 Bp. Práter u. 22.

Ciklámen Idősek Klubja

1081 Bp. II. János Pál pápa tér 17.

Napraforgó Idősek Klubja

1089 Bp. Delej u. 34.

Őszikék Idősek Klubja

1082 Bp. Baross u. 109.

Reménysugár Idősek Klubja

1084 Bp. Mátyás tér 4.

Víg-Otthon Idősek Klubja

1084 Bp. Víg u. 18.

« vissza