Palotanegyedi mindenes

A legjobb kétszáz között a Semmelweis Egyetem

Egy, a fenntarthatósági fejlődési célokat középpontba helyező, nemzetközi toplistára került fel a napokban a Semmelweis Egyetem, amelynek a legtöbb kara Józsefvárosban található. A nívós rangsorra hazai felsőoktatási intézményként a Szegedi Tudományegyetem fért még fel, amely a Semmelweishez hasonlóan a legjobb 101-200. helyezést érte el.

A Times Higher Education (THE) most először készített, az egyetemeket társadalmi és gazdasági hatásuk alapján összemérő listát. Az ENSZ fenntartható fejlődési céljain alapuló, 76 ország több mint 450 egyetemét tartalmazó rangsorba összesen két hazai felsőoktatási intézmény került be – olvasható a semmelweis.hu oldalon.
 
A rangsor az ENSZ – szám szerint 17 – fenntartható fejlődési célját veszi alapul. Ezek közül a Semmelweis Egyetem három területen teljesít kiemelkedően: egészség és jóllét; ipar, innováció és infrastruktúra; tisztességes munka és gazdasági növekedés.
 
A Magyarországról a Szegedi Tudományegyetem került még fel ugyanezt a helyezési kategóriát elérve. Az első három helyre egy új-zélandi és két kanadai egyetem került fel.
 
Forrás: semmelweis.hu

Fotó: Józsefváros újság

« vissza