Fotó: Sarkadi Péter

podcast

A menstruációs bugyitól a digitális lábnyomig - akiket a H13 összehozott

2020. június 17.

A H13 az Európa Belvárosa program részeként valósult meg a Józsefvárosban, a Horánszky utca 13. alatt a fővárosi védelem alatt álló épület felújításával. A Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ 2012 őszén kezdte meg működését. Inkubátor, találkozási pont, közösségi iroda és még sok egyéb H13. Hogy mi minden?

Ha valaki a Nemzeti Múzeum megtekintése után kíváncsi a Nagykörútiig tartó Palotanegyed  folyamatosan megújuló  sok-sok építészeti csodájára, ajánlom induljon el a Múzeumkert melletti Bródy Sándor utcán. Itt áll a hajdan szép napokat megélt, valamikori  Magyar Rádió egyre lepusztultabb épülettömbje, melyet elhagyva nemsokára egy keresztutca  indul. A díszburkolatú Horánszky utca 13-ban működik egy Budapesten unikális intézmény, mely a fiatal vállalkozóknak kínál többrétű segítséget.  A Józsefvárosi önkormányzat által üzemeltetett H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ 2012 őszén kezdte meg működését. A járvány miatt pár hónapig ugyan ők is zárva voltak, de már részint újra látogathatók.

Az intézménynek 3 alap funkciója van:

Inkubátor

Az inkubációs program célja, hogy a H13 tudásával, infrastruktúrájával, kapcsolati hálójával és mentoraival segítse különböző egyetemi projektek, induló vállalkozások fejlődését.

Találkozási pont

Az intézmény találkozási pontként szolgál egyetemi közösségek számára. Ezt különböző programokkal, startup rendezvényekkel és vállalkozói networking eseményekkel teszi lehetővé.

Közösségi iroda

A H13 egy közösségi munkatér, amely egyszerre akár 30 vállalkozó befogadására képes. Az ideális munkakörnyezetet kül- és beltéri irodák, közösségi terek és tárgyalók biztosítják.

Podcastunkban két fiatal vállalkozó mutatkozik be:


Tóth Patrik, Kővári Györgyi, és Molnár Dóra a H13 teraszán. Kép: Sarkadi Péter.


-- A menstruációs bugyi után itt a tisztasági bugyi. Környezetbarát, és a pénztárcának is jót tesz. Másfél év teszt után belefogtak a gyártásba és a járvány sem küldte padlóra a 4 fős startup-ot. Molnár Dóra thisisredy.com Kft. alapítója.

-- „ az ember a googleval őszintébb, mint a  saját háziorvosával” – mondja viccesen Tóth Patrik, a  Golden Brothers ZRT. tulajdonosa és marketing vezetője. Ők a cégek teljes digitális lábnyomát lemérik.

Az úttörő kezdeményezést Molnárné Kővári Györgyi, a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési  Központ mb. vezetője mutatja be.  A XVII kerületben van mégy egy a H13 mintájára létesült önkormányzati fenntartású intézmény Budapesten.

 

« vissza