Civilek a Palotanegyedért

Ajándékozás a Palotanegyedben

2018. december 22.

A Horánszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban (H13) tartotta meg rendszeressé vált karácsonyi ünnepségét a Civilek a Palotanegyedért Egyesület (CaPE), ahol ötven kerületi gyermek ünnepét tették még szebbé ajándékokkal, vidám programokkal. A Józsefvárosi Önkormányzat, a H13 és a CaPE közös rendezvényén Szilágyi Demeter önkormányzati képviselő is részt vett, aki segített az ajándékok kiosztásában.

 Idén is mindent megtett a CaPe azért, hogy a józsefvárosi gyerekeknek minél szebb és boldogabb karácsonya legyen.  December 19-én a kézműves és interaktív programok mellett meleg kakaó, kalács és bejgli várta a kerületi gyerkőcöket, hogy az ajándékozás várva-várt pillanata előtt néhány vidám órát töltsenek el együtt.

 


Perényi László, az egyesület elnöke elmondta, bár már hatodik alkalommal rendezik meg az eseményt, most is nagy izgalommal készültek rá. „Minden évben próbálunk mást nyújtani – volt már játszóház, óriásbábos előadás és sok más program – most egy interaktív foglalkoztatást szerveztünk, hogy még véletlenül se unják meg a vendégeink a palotanegyedi karácsonyt."

 


"Minden évben ötven gyermeket hívunk meg a kerületi óvodákból, iskolákból és a nagycsaládosoktól, akik számára már időben elkezdjük az ajándékok gyűjtését. Idén nagyon bőkezű angyalkánk volt: szép csomagokat tudtunk összeállítani, és még maradt is annyi, hogy tudunk adni belőle a kerületi átmeneti gyermekotthonnak, akikkel szintén kapcsolatban állunk. Nekünk, szervezőknek is nagy élmény okoz ez a rendezvény: mindig öröm a közös éneklés utáni ajándékozáskor látni a csillogó gyermekszemeket” – mondja mosolyogva a CaPE elnöke.

 


A csomagokat Szilágyi Demeter önkormányzati képviselő, Perényi László, Zékány Zoltán, a H13 szakmai igazgatója és Fiedler Péter, a Fiedler Alapítvány elnöke adta át az izgatott gyermekeknek, akik nem csak szép ajándékokkal, hanem egy vidám délután emlékével is gazdagodtak a Palotanegyed karácsonyán.

 


Meglepetésként a meghirdetett délutáni programok mellett egy spontán karácsonyi rajzverseny is kerekedett a H13-ban a Francois Fiedler Alapítvány jóvoltából, amelynek eredményhirdetése jövő év januárjában várható.  


Forrás: jozsefvaros.hu
Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság
 

« vissza