H13

Bejelentették az új kerületi ötletversenyt

2018. november 29.

Magyarország legnagyobb, kezdő vállalkozások számára megrendezett eseményén, a Startupok éjszakáján jelentette be Zékány Zoltán, a Horánszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ (H13) szakmai igazgatója, hogy a jövő évben is kiírásra kerül a nagysikerű Vállalkozz Józsefváros! elnevezésű ötletverseny kerületünkben.

 November 27-én, a Bálna Budapest kulturális, vendéglátó és kereskedelmi központban, többszáz startup vállalkozás jelenlétében jelentette be Zékány Zoltán, hogy a 2019-es évben is kiírásra kerül Józsefvárosban a nagysikerű versengés, amelyre már az első alkalommal közel száz pályázat érkezett.
Mint elmondta, most is olyan kerületi lakosok, egyetemisták, valamint vállalkozások jelentkezését várják, akiknek van víziója városrészünk fejlesztéséről, modernizálásáról, és elképzelésük megvalósításához támogatást szeretnének kapni. Márciusban, a H13-ban pedig a legjobbnak ítélt nyolc pályázat közül választják ki azt a hármat, akik jelentős összegű, fél-, egy- valamint másfélmillió forintos díjat nyernek, továbbá egyéves szakmai támogatást a Horánszky utcai intézményben. A zsűriben a Józsefvárosi Smart City Bizottság tagjai mellett ott lesznek a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. és a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) képviselői is.

 


Hozzátette: nem szeretnének a kreatív alkotó fantáziának gátat szabni, de csakúgy, mint legutóbb, ez alkalommal is főként kerületünk Smart City-vé, azaz okosvárossá fejlesztése az a témakör, amelyben leginkább várják az innovatív ötleteket.
Zékány Zoltán arra is felhívta a figyelmet, hogy a pályázatot a konkrét feltételekkel és határidőkkel jövő év januárjában teszik közzé, így érdemes majd meglátogatni intézményük honlapját (www.h13.hu) és forgatni a Józsefváros újságot, amiben szintén olvasható lesz a kiírás.


Forrás: jozsefvaros.hu
Fotó: H13
 

« vissza