Fejlesztés

Bérlakás-felújítási támogatásra lehet pályázni

2019. június 17.

A Józsefvárosi Önkormányzat képviselő-testületi határozat alapján pályázatot írt ki VIII. kerületi önkormányzati tulajdonú lakások bérlői számára. Az otthon-felújítási programra – amelyben 50 és 500 ezer forint közötti összegre lehet pályázni – a képviselő-testület vissza nem térítendő támogatásként 60 millió forintot különített el az idei költségvetésében.

 Az Otthon-felújítási támogatás elnevezésű programra azok az önkormányzati bérlők jelentkezhetnek, akik a pályázat benyújtását megelőző 1 éven keresztül határidőre megfizették a lakbért és a kapcsolódó külön szolgáltatási és közmű díjakat, és az esetlegesen korábbi hátralékukból adódó részleteket, valamint a bérleti szerződésben foglaltak alapján tartózkodnak minden olyan magatartási formától, amellyel lakótársaik nyugalmát, bérleményeik rendeltetésszerű használatát zavarnák.
Az Otthon-felújítási támogatás pályázat, a bérlői kötelezettségi körbe tartozó munkanemekre nyújtható be. A pályázattal főként azokat a bérlőre tartozó felújítási, korszerűsítési, energiahatékonyságot javító munkálatokat támogatja a Bérbeadó, amelyek tartósan emelik az önkormányzati bérlakások használati értékét.
Az igényelhető támogatás összege pályázatonként 50 és 500 ezer forint közötti összeg lehet. Az elvégzendő munka értéke a bruttó 500 ezer forintos határt meghaladhatja, amennyiben a pályázattal nem támogatott részt, a bérlő saját maga vállalja megfizetni. A pályázat nem igényel önrészt.
Sikeres pályázat esetén a bérlő által tervezett felújítási munkálatokat a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. munkatársai a helyszínen felmérik, a kivitelezés részleteit és a munkavégzés időpontját a pályázóval egyeztetetik.
A részletes pályázati felhívás, valamint a pályázati adatlap itt tölthető le, vagy személyesen vehető át.
A pályázattal kapcsolatos ügyintézés (adatlapok igénylése-leadása, információ kérése) ügyfélfogadási időben a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt – Ingatlanszolgáltatási Iroda címén lehetséges: Őr utca 8.; e-mail: joberlo@jgk.hu; tel: 06 1 210-4928
A pályázat benyújtásának határideje: 2019. október 31.


Forrás: jozsefvaros.hu
Fotó: Józsefváros újság/archív
 

« vissza