Civilek a Palotanegyedért

Bródy-Ősz negyedszer a Palotanegyedben

2018. szeptember 17.

A nyár elmúltával immár hagyomány a Palotanegyedben, hogy izgalmas programokkal várják a kerület apraja-nagyját a Bródy-Ősz keretében. A szervező Civilek a Palotanegyed Egyesület (CaPE) ezúttal a Kulturális Örökség Napjaihoz kapcsolódva zenés műsorokkal, vívó bemutatóval és fényfestéssel is készült a Pollack Mihály téren.

 Ezen a hétvégén nemcsak város, hanem országszerte a Kulturális Örökség Napját ünnepeltük. Az elmúlt esztendőkben a CaPE sorra szervezte a Palotanegyed bemutatását célzó épületbejárásokat, azonban az egyesület az idei örökség napokra másfajta kulturális programokkal készült. Ezúttal nem egy-egy érdekes palota, főnemesi lak, vagy új funkcióját megtaláló, százéves épület bemutatására invitálták a kerületieket: zenés, táncos produkciókkal, az este végén pedig fényfestéssel szerették volna felhívni a figyelmet a negyedben zajló fejlesztésekre. 




Nyitóbeszédében Dr. Kóczán-Győri Judit elnökségi tag ehhez kapcsolódva kiemelte a Múzeumkert jelenleg is zajló rekonstrukcióját, a Magyar Rádió épületében történő változásokat, valamint a fővárosi TÉR_KÖZ és Európa Belvárosa projekteket, mely utóbbi már harmadik üteménél tart. Mint mondta, ezekben a projektben a CaPE is aktív résztvevő, amelynek köszönhetően idén negyedik alkalommal rendezhették meg a Bródy-Ősz programot, hogy együtt ünnepeljenek a negyedben lakókkal a Bródy Sándor utca sarkán, az Andrássy Egyetem árnyékában.

 


A rendezvényt a Pendergő Zenekar műsora nyitotta meg, amely néhány éve alakult meg fiatal, a vajdaságból érkezett egyetemista tamburásokból.
Bemutatkoztak a negyed ifjú vívói is, akik látványos bemutató keretében mutatták meg tudásukat, ezúttal a Krúdy utcai vívóterem falain kívül.

 


Az este további részében a muzsikáé volt a főszerep, amelynek keretében szalonzenét, kóruskoncertet és az Old Fox Music partyzenekar műsorát hallgathatták meg a térre kilátogatók.

 


A délután folyamán nagy népszerűségnek örvendett a hintózás, amelyre sorban álltak a családok. A programokat látványos fényfestés koronázta meg.
 

« vissza