Díjazták az „Európa Belvárosa, Budapest” tervet

2007. október 15.

A „Leginnovatívabb gazdaságfejlesztési projekt” kategóriában ismerték el az „Európa Belvárosa, Budapest” programot a CEE Future 2007-2013 Fejlesztési Fórumon, Budapesten.

 A főváros három belvárosi kerületének Nagykörúton belüli terveit a Rév 8 Zrt mutatta be az előadásokkal és szakmai szimpóziumokkal kiegészített fejlesztési kiállításon. A VI., VII., VIII., kerület közös programjában összehangolt városfejlesztési feladatok szerepelnek, mint például házfelújítások vagy köztérfejlesztés. Emellett mindhárom kerület erősítené adottságaiból eredő előnyét. Józsefváros diákközpontként, Erzsébetváros a tradicionális Zsidónegyed megőrzésének kulturális központjaként képzeli el a jövőt, míg a Terézváros továbbfejlesztené a Pesti Brodway–t.

A díjat a kétnapos szakmai program záróünnepségén, a Best Western Lido Hotelben Alföldi György építész, a Józsefvárosi Rehabilitációs és Városfejlesztési Zrt. vezérigazgatója vette át. A közép –és kelet európai fejlesztési fórumot idén első ízben rendezte meg a Budapesti kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) XIII. kerületi tagozata.

« vissza