Közösséget építünk

Edit nénit 90. születésnapján köszöntötték

2015. április 19.

Április elején töltötte be a 90. életévét Dévényi Miklósné. Edit néni 1945-től, vagyis 20 éves kora óta a Palotanegyed lakója. A szépkorú hölgyet emléklappal és virágcsokorral köszöntötte a Józsefvárosi Önkormányzat.

Kedvesen mosolyogva, süteménnyel és üdítővel fogadta a köszöntést Dévényi Miklósné, Edit néni Szentkirályi utcai lakásában, ahol 70 éve lakik. „1944 szilveszter éjszakáján menekültünk át Pestre a budai oldalról a bombázások alatt, mert a lakásunk tönkrement.”- idézi a múltat a szépkorú hölgy, akit még most is felkavarnak a korabeli események. Ezt követő életének minden jelentős eseménye ide köti. „Itt mentem férjhez, itt születtek gyermekeim, itt temettem el a férjem. Minden itt történt, ebben a lakásban” – mondta.


Aktív éveiben az egészségügyben dolgozott szövettani asszisztens, majd orvosi asszisztensként. Munkáját is Józsefvárosban végezte, csak egy kis időre hagyta el a kerületet, mikor néhány évet Krisztinavárosba dolgozott. Edit néni leginkább azt fájlalja, hogy bár az egészsége kitűnő, a járás már nehezére esik. „Van egy kedves szomszédom, ő megígérte, hogy ha szép idő lesz, autóval körbejárjuk a kerületet, mert olyan gyönyörű lett, hogy azt álmomban sem gondoltam!” – mondta nevetve a négyszeres nagymama és ötszörös dédnagymama.

 


Edit nénit az önkormányzat nevében virágcsokorral, és Orbán Viktor miniszterelnök szépkorúaknak járó elismerő oklevelével köszöntötték.


   Forrás: jozsefvaros.hu

« vissza