Interjú

Egry Attila: 21. századi háziorvosi és járóbeteg szakellátást nyújtunk a józsefvárosiaknak

2019. október 1.

A rövidtávú lakáskiadás további szigorításán dolgozik az önkormányzat, miközben sorra újulnak meg az utcák kerületszerte és a Palotanegyedben. A városrész önkormányzati képviselője azt is szeretné elérni, hogy a jövőben csak azok kaphassanak parkolási engedélyt, akik életvitelszerűen laknak Józsefvárosban. Interjúsorozatunkban ezúttal az egészségbiztonságról beszélgettünk Egry Attilával.

Minden korosztályt érintő kérdés az egészségbiztonság. Milyen szolgáltatásokat vehetnek igénybe a józsefvárosiak?

2014-ben egyik fontos programpontunk volt az egészségügy megújítása. Ez a járóbeteg-szakellátó felújításával kezdődött és a többi háziorvosi rendelő infrastrukturális felújításával folytatódott. Emellett elfogadtunk egy háziorvosi életpálya-modellt, mert azt szeretnénk, hogy mind a gyermek, mind a felnőtt háziorvosi praxisok Józsefvárosban folyamatosan betöltöttek és eszközzel jól felszereltek legyenek.

Ezen kívül az elmúlt években több alkalommal is kiírtunk olyan pályázatokat, amelynek segítségével orvosi és egyéb eszközöket is be tudtak szerezni az érintettek, mintegy  40 millió forint értékben. Azt látjuk, hogy egy stabilan működő, jól felszerelt, 21. századnak megfelelő háziorvosi és járóbeteg szakellátást tudunk nyújtani az itt élőknek. A Palotanegyedet tekintve a Gutenberg téren a gyermek, a Mikszáthon pedig a felnőtt rendelő újult meg. Fontos változás, hogy szeptember 1-től a Szent Kozma szakrendelő földszintjén működik a felnőtt háziorvosi ügyelet is, amely 0-24-ben elérhető. Ide lehet bemenni és innen indulnak az orvosok is, ha ügyeleti ellátást kérnek a lakosok.

« vissza