Interjú

Egry Attila: A Palotanegyed nem lesz bulinegyed

2019. október 8.

A rövidtávú lakáskiadás további szigorításán dolgozik az önkormányzat, miközben sorra újulnak meg az utcák kerületszerte és a Palotanegyedben. A városrész önkormányzati képviselője azt is szeretné elérni, hogy a jövőben csak azok kaphassanak parkolási engedélyt, akik életvitelszerűen laknak Józsefvárosban. A felülvizsgálat által elérhető parkolási koncepció részleteiről, valamint a kerületiek egészségbiztonságáról beszélgettünk Egry Attilával.


A Palotanegyedben a szubjektív érzet és az objektív adatok is azt mutatják, hogy alapvetően nincs közbiztonsági probléma a városrészben. Minek köszönhető ez Ön szerint?


A kamerafejlesztés hosszú távon is beváltotta a hozzáfűzött reményeket, a Gutenberg téren kihelyezett körzeti megbízotti iroda pedig képes volt közelebb hozni az emberekhez a rendfenntartó erőket. Ezen kívül folyamatosan járőröznek a kerületerőség és a közterület-felügyelet munkatársai, akiknek kiváló a kapcsolata a lakosokkal.



Azt lehet tehát mondani, hogy a Palotanegyed kifejezetten biztonságos környék, amelyet szeretnénk fenntartani a jövőben is.  Éppen ezért biztosan nem szeretnénk bulinegyedet továbbra sem, helyette maradunk a hagyományőrző, kortárs magyar galériákat és a mai magyar művészetet felkaroló törekvések mellett és hosszú távon is ebben gondolkodunk. Nem szeretnénk hajnalig nyitva tartó lokálokat, romkocsmákat, diszkókat, és nem is engedünk teret a működésüknek.

 

« vissza