Interjú

Egry Attila: folytatódnak az útfelújítások

2019. október 2.

A rövidtávú lakáskiadás további szigorításán dolgozik az önkormányzat, miközben sorra újulnak meg az utcák kerületszerte és a Palotanegyedben. A városrész önkormányzati képviselője azt is szeretné elérni, hogy a jövőben csak azok kaphassanak parkolási engedélyt, akik életvitelszerűen laknak Józsefvárosban. Interjúsorozatunkban ezúttal az utcák felújításáról beszélgettünk Egry Attilával.

A közelmúltban adták át a Bródy Sándor utca újabb szakaszát és hamarosan indul a Rökk Szilárd utca felújítása is. Várhatók további, hasonló beruházások a jövőben?

A jövő évben újítjuk fel a Szentkirályi utcát teljes hosszában, amelyet egyébként az idei évre terveztünk – a forrása is rendelkezésre áll –, azonban el kellett halasztanunk, hiszen számos egyéb beruházás és magasépítés van a Palotanegyedben, ezeket pedig össze kellett hangolni, hogy ne a frissen felújított utcát terheljék a gépekkel.

Szilágyi Demeter, Sára Botond és Egry Attila a felújított Bródy Sándor utcában

A következő évben már a Somogyi Béla utca is el fog készülni – a Blaha Lujza tér felújításával párhuzamosan – a rákövetkező időszakban pedig az eddig kimaradt utcák is meg fognak újulni; ezekből hál’Istennek már nem sok van.

Hétfőn elkezdődött a Rökk Szilárd utca felújítása

Szeretném itt is jelezni, hogy továbbra is várjuk az észrevételeket a Mikszáth tér, Krúdy utca, Lőrinc pap tér megújításának koncepciójával kapcsolatban, amelybe beletartozik a Krúdy utca autóval terhelt része is. A helyi lakosok javaslatai fogják eldönteni azt a kérdést, hogy egyoldalú parkolás legyen, vagy újabb fákat ültessünk és növeljük a zöldfelületek arányát a parkolóhelyek rovására.

« vissza