Európa Belvárosa Program
Folytatódik Józsefváros újjáépítése

Elindult az Európa Belvárosa Program II. üteme

2014. október 31.

622 millió forintos beruházással elindult az Európa Belvárosa Program II. üteme, mellyel folytatódik a józsefvárosi Palotanegyed fejlesztése. A józsefvárosi önkormányzat célja, hogy a városrész újra Budapest egyik legvonzóbb, pezsgő kulturális életű helyszínévé alakítsa. A program most elindult második ütemében az Önkormányzat folytatja az első időszak közterületi fejlesztéseit, 24 társasház, több utca és tér is megújul.

Több utcában már meg is kezdődtek a munkák, köztük a Gyulai Pál, a Somogyi, a Bródy, a Kőfaragó, a Krúdy, a Lőrinc pap és a Szentkirályi utcában is. A közterület megújítás nem csak útépítést jelent, hanem környezetszépítést is. A Pollack Mihály téren, a Gyulai Pál és a Bródy utcában új növények és utcabútorok is lesznek.

 

A társasházi programban 364 millió forint értékben a lakóközösségek kisebb-nagyobb felújítási munkákat végeznek majd el az épületeken, mint például külső-belső homlokzatok, udvarok felújítása. A munkálatok költségének a felét a házak fedezik, a másik felét a Főváros és a Józsefvárosi Önkormányzat.

 

Az Európa Belvárosa Programban fontos szerepe van a közösségi és kulturális programoknak is, ezért különböző közösségformáló programok indulnak és különböző kulturális rendezvényeket rendeznek majd a negyedben.

 

A program második üteme tulajdonképpen egy sikeres folytatás, hiszen az első ütemben közel két milliárd forintból 1600 négyzetméter sétálóutcát és mintegy 11 ezer négyzetméter csillapított forgalmú utcát alakítottak már ki a Palotanegyedben. Utcák újultak meg, játszótér épült és a programnak köszönhetően a Palotanegyed mára egyre inkább visszanyeri régi pompáját, igazi egyetemvárossá fejlődik.


 Forrás: jozsefvaros.hu

« vissza