Újjáépülő Palotanegyed

Forgalmi rend változások augusztus 3-tól

2015. július 31.

Három körben újul meg a Bródy Sándor utca, a munkálatok augusztus elején a Gutenberg tér környékén indulnak meg. Felújítják az útburkolatot, a járdákat, valamint dézsás fákat, padokat is kihelyeznek a környéken.

 A Gutenberg tér szeptemberre készülhet el, ezt követően látnak hozzá a Bródy Sándor utca, majd a Pollack Mihály téri csomópont megújításához. A folyamatos munkavégzés érdekében a következő 4 hónapban többször változik a forgalmi rend a környéken.

 

Az Európa Belvárosa Program 2 részeként megújul a Bródy Sándor utca. A munkálatok első szakaszában augusztus 3-tól a Gutenberg tér eddig fel nem újított részén (a Somogyi Béla és Rökk Szilárd utca, illetve a Békési és Scheiber Sándor utca térhez kapcsolódó szakaszán) az úttest és a járda térköves borítást kap, az utat a járda szintjéig megemelik. A cél az átmenő forgalom lassítása, a tér egységes városképi megjelenítése.

 

Így változik a forgalom rendje

 

Az első ütem, vagyis a Gutenberg tér Rökk Szilárd utcai csomópontjának munkálatai augusztus 3-án indulnak. A felújítás miatt megfordul a forgalmi irány a Békési utcában, továbbá zsákutca lesz a Somogyi Béla utca, a Rökk Szilárd utca Gutenberg tér felőli szakasza és a Gutenberg tér.


 

 


Egységes városkép

 

Előreláthatólag a téren kora ősszel áll helyre a rend, szeptember-októberben a Bródy Sándor utcában folytatódnak a munkálatok. A Horánszky utca-Gutenberg tér közötti szakaszon mind a járda, mind az úttest aszfalt burkolatot kap, és megőrzik a jelenlegi kiemelt szegélyezést.

 

A Horánszky-Vas utca közötti szakaszon a Horánszky utcában jelenleg található burkolatot folytatják, az egységes városkép, a gyalogosbarát közlekedés kialakítása, valamint az átmenő forgalom lassítása érdekében. Térkő burkolatot kap a járda és az úttest is, amelyek szintén egy szintbe kerülnek.


 

 


Új padok és dézsás növények

 

Végül megújul a Pollack Mihály téri csomópont is, ahol elsődleges cél a vízelvezetési problémák kezelése. A Bródy Sándor utca egy részén, illetve a Pollack Mihály téren közterületi bútorokat és dézsás fákat is kihelyeznek.

 

Megszépül a kutyafuttató

 

A közeli Gyulai Pál utcában felújítják a kutyafuttató burkolatát és utcabútorait, pótolják a park növényállományát, helyreállítják a kaput. A parkban egy kellemes sétányt alakítanak ki, padokat is kihelyeznek, a kerítésre pedig két irányból zárható kapu kerül.


  Forrás: jozsefvaros.hu

« vissza