III. Lecsófröccs Piknik

Közösséget építünk
III. Lecsófröccs Piknik

Hangulatos gasztrofesztivál a Mikszáth téren

2014. augusztus 11.

Ingyen kóstoló, több mint 30 különféle lecsó, fröccsök, whiskey, vodka és sör alapú spriccerek: erről szólt a hétvége a Mikszáth Kálmán téren és környékén. A pikniken főzőversenyt is rendeztek, filmvetítést is tartottak.

A harmadik alkalommal megrendezett Lecsófröccs Pikniken mi is megkóstoltunk többféle ízletes, a magyar gasztronómia alappillérének tartott lecsót.

A családias hangulatú gasztronómiai rendezvényen a kitelepült éttermek a Mikszáth Kálmán téren és a Krúdy Gyula utcában fogadták az ínyenceket vasárnap estig különböző lecsók és fröccsök széles kínálatával. Péntek este ráadásként a Beszélő köntös című filmet is meg lehetett tekinteni a kertmozi hangulatot idéző téren.

A világ legerősebb paprikáját, a Jaga Nolokiát is belefőzték szombaton abba a lecsóba, melyet csak az igazán bátrak mertek megkóstolni a szervezők által meghirdetett evőversenyen. Vasárnap főzőversenyt is tartottak, amelyre bárki benevezhetett.

A kitelepülő éttermek mellett a helyi vendéglátóhelyek teraszaikon saját recept alapján készített lecsókkal – például barackos lecsóval – valamint különleges fröccsökkel és spriccerekkel fogadták a vendégeket.

  Forrás: jozsefvaros.hu

« vissza