Fotó: Sarkadi Péter

podcast, Civilek a Palotanegyedért

Hogyha szerda, akkor CAPE

2020. június 26.

A közösségi udvar megszépítési pályázat egyik harmonikus eredménye lett öt éve a Lőrinc pap tér 3 zöld kertje. Itt mesélt Perényi László építészmérnök, a Civilek a Palotanegyedért Egyesület elnöke a szervezetről, és a lokálpatriotizmusról.

0,66 KM mindössze, mégis rengeteg palotát, egyetemet, múzeumot, kulturális értéket tartalmaz Józsefváros Kiskörút- Nagykörút- Üllői és Rákóczi út által határolt trapéz alakú része. A terület lassan, de folyamatosan megújul, sajnos most már túlzottan is beépült, a zöldterület nagyon kevés, és az nonszensz, hogy a közterületek 2/3-át az autók foglalják el.

A Civilek a Palotanegyedért Egyesület (CaPE) 2008-ban alakult közhasznú társadalmi szervezet. Célja, a Palotanegyedben élők érdekképviselete mellett, Belső-Józsefváros felvirágoztatása, kulturális örökségének megóvása és ismertté tétele, a Palotanegyed kulturális és szórakoztató szolgáltatásainak továbbfejlesztése és a negyedbeli lokálpatriotizmus erősítése.

Perényi László építészmérnök a CaPE elnöke mesél munkájukról, terveikről, és a zöld udvarokról a Lőrinc Pap tér 3. udvari oázisában Sarkadi Péternek.

Fotók: Sarkadi Péter

« vissza