Programajánló

Idén is lesz Múzeumok Majálisa

2016. május 20.

A Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) idén 21. alkalommal rendezi meg 2016. május 21–22. között a Múzeumok Majálisa rendezvénysorozatot. Ez a 40 ezer látogatót vonzó, egyedülálló kulturális fesztivál több mint 120 hazai múzeumnak nyújt lehetőséget a bemutatkozásra, programkínálatuk ismertetésére. A Civilek a Palotanegyedért Egyesület standját szombaton a Civil Szigeten találja meg 10 és 18 óra között.

 Jó időben remek elfoglaltság egy séta a múzeum kertjében a fák alatt, főleg rengeteg érdekes programmal tarkítva. Előadások, koncertek, meglepetésprodukciók, gyermekprogramok színesítik mindkét napot, szombaton például a Magyar Nemzeti Múzeumban a Szabad szemmel – Fotó Hemző című kiállítás búcsúztatóján, este 10 óráig várják az érdeklődőket. A kitelepülő kulturális intézmények sátraikban a család minden tagja találhat számos érdekes, izgalmas történetet, feladatot, élményt. 




Idén zenéből sem lesz hiány: a majálison részt vesz a Talamba Ütőegyüttes, a Váczi Eszter & Quartet, a Budapesti Operettszínház művészei, a Canarro, a Baltazár Színház Varga Edittel és Müller Péter Sziámival, a Nemadomfel, a Villon-trio, a Katáng, a Veronaki és még sokan mások.

 


A Múzeumok Majálisa keretében, szombaton osztják ki a múzeumi szakma rangos elismeréseit, az Év múzeuma és az Év kiállítása díjakat.
A 21. Múzeumok Majálisa fővédnökei Dr. Hoppál Péter, kultúráért felelős államtitkár és Dr. Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere.

 
A rendezvényen részt vesz a Civilek a Palotanegyedért Egyesület is, amelynek a Civil Szigeten találja meg standját szombaton 10 és 18 óra között. Az Arany János szobornál álló Pagoda sátorban 11 órától Művészetpártolás a Palotanegyedben I. címmel beszélgetnek az egyesület vendégeivel, Dr. Uhl Gabriella művészettörténésszel és Ari S. Kupsus galériatulajdonossal. 14 órától pedig Molnár Ani galériatulajdonos és Fiedler Péter, a Fiedler Art Foundation vezetője osztja meg gondolatait az érdeklődőkkel.
 

Részletes programok és további információ: www.muzeumokmajalisa.hu
 

« vissza