Közösséget építünk

Intézményi találkozó a Palotanegyedben

2020. február 16.

Évről évre összegyűlnek a Palotanegyed kulturális intézményeinek, szervezeteinek és egyesületeinek képviselői, hogy egyeztessék terveiket az idei évre.

Fontos, hogy az egy adott városrészben élők minél jobban ismerjék egymást, megtalálják a közös hangot. Ez azonban nem csak a lakosok, hanem az intézmények, egyesületek feladata is. A Civilek a Palotanegyedért Egyesület (CaPE) tagjai immár több, mint tíz éve dolgoznak azon, hogy segítsenek megtalálni a közös hangot.
 


Meggyőződésük, hogy a párbeszéd a közös munka alapja - városrészünkért pedig együtt hatékonyabban lehet dolgozni. Ezt segítik az általuk életre hívott rendszeres intézményi találkozók is, amelyre a Horánszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban (H13) került sor.
Perényi László, az egyesület elnöke a köszöntőjében elmondta, örülnek, hogy a Palotanegyedben ennyi kulturális intézmény, egyesesület, szervezet található. Bízik benne, hogy közösen hatékonyabban tudnak dolgozni a negyed fejlődésének érdekében. Ezután röviden ismertette a CaPE idei programtervezetét, mely a hagyományosnak tekinthető elemek mellett újdonságot is tartogat. 
Az eseményen bemutatkozott Józsefváros új vezetése is. Jelen volt Pikó András polgármester, Könczöl Dávid és Sátly Balázs önkormányzati képviselők.  Hangsúlyozták, egyik fő feladatuknak a közösséggel való kapcsolattartást tekintik, ezért külön öröm számukra, hogy létrejöhetett egy ilyen találkozó. 
Az idei beszélgetésen minden eddiginél több intézmény, szervezet, egyesület képviseltette magát.

H13 porta Kép: Sarkadi Péter

Helyszín

 

« vissza